Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Biobased ontwerpen en bouwen

10 maart 2021 van 9:00 am tot 5:00 pm

Hoe ontwerp & bouw je een écht biobased gebouw? Om verschillende reden is er steeds meer interesse in de mogelijkheden om met biobased materialen te bouwen. Dit komt omdat de bouwwereld aan het veranderen is. Van een bedrijfstak die gebaseerd is op een lineaire benadering met fossiele grondstoffen en veel afval, in een moderne bedrijfstak die uitgaat van biobased oplossingen in een circulaire aanpak. De noodzaak om dit te doen is ingegeven door het wereldwijde besef dat de veranderingen van het leefklimaat de huidige maatschappij bedreigen. Hiervoor zijn bijvoorbeeld klimaatafspraken in 2015 in Parijs gemaakt.

In de nieuwe circulair denkende bouwwereld is het doel om de ecologische footprint van de activiteiten in de gebouwde omgeving uiteindelijk neutraal te maken en daarmee de natuurlijke grondstoffen niet uit te putten. Biobased materialen en -producten geven hiervoor veel oplossingen. Naast het grotere milieudoel zijn comfort, gezondheid en veiligheid, voor de gebruiker van de gebouwen, van essentieel belang. Deze aspecten passen naadloos in de biobased en natuurlijk bouwconcepten.
Voor de eigenaar van een gebouw is de economische waardevastheid van groot belang. Nu energieneutrale gebouwen de standaard wordt, levert het gebruik van duurzame biobased materialen een belangrijke meerwaarde. Resultaat: een betere score in rekentools als BREEAM, GPR en de Milieu Prestatieberekening Gebouw (MPG). Dit is voor de opdrachtgever aantrekkelijk omdat daarmee zijn/haar gebouw een hogere marktwaarde en uitstraling krijgt.

Wat leer je?

  • Je bent bekend met de ontwikkelingen voor biobased bouwen en standaardisering (prefabriceren) voor nieuwbouw en renovatie
  • Je leert hoe gebruik van biobased materialen ingezet kan worden als USP’s, investering/meerwaarde
  • Je hebt een goed beeld van de vele biobased materialen.
  • Je weet wat biobased inhoud en welke verschillende soorten producten en productgroepen er zijn
  • Je kent de technische voordelen van biobased materialen, aardbeving-bestendig, gezond binnenklimaat, brandveilige constructie
  • Je kent de bouwfysische eigenschappen waar je op moet letten.
  • Je weet wat dampopen bouwen is en je kent de basis van dampopen ontwerpen en detailleren
  • Je weet waar bepaalde materialen zijn toe te passen. Welk product is geschikt voor welke toepassing of onderdeel van een bouwwerk
  • Je leert over de vele innovaties die er nog aan zullen komen: bio-composieten, nieuwe grondstoffen uit planten, bijvoorbeeld rubber uit paardenbloemen ed.

Voor wie?

Architecten, tuin-en landschapsarchitecten, interieurarchitecten, ontwerpers, ingenieurs en medewerkers van architecten- en ontwerpbureaus, kortom iedereen die meer wil weten over biobased bouwen en het toepassen van biobased materialen. Dit is een introductiecursus op Biobased Ontwerpen & Bouwen.

Wil je deze cursus volgen in het kader van de BEP? Stuur ons een mailtje voor de beschikbaarheid. Kijk voor meer informatie over de eindtermen op onze BEP-pagina.

Wat kun je verwachten?

Bij de (introductie)training Biobased Ontwerpen & Bouwen gaat het om het leren kennen van verschillende soorten materialen, hun toepassingsgebieden en mogelijkheden voor nieuwbouw en voor renovatie. Met deze kennis ben je beter voorbereid op de toekomstige vraag vanuit opdrachtgevers en je vergroot hiermee jouw marktkansen

Gegevens

Datum:
10 maart 2021
Tijd:
9:00 am tot 5:00 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://www.bna.nl/agenda/biobased-ontwerpen-en-bouwen/noorden-van-het-land-ntb-10-03-2021

Organisator

BNA, Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus
Telefoon:
+31 20 555 36 66
E-mail:
bna@bna.nl
Bekijk de site van Organisator
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante bouwgerelateerde vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!