Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bouwstroom Stedelijk Gebied Eindhoven

30 april 2021 van 10:00 am tot 11:30 am

Welke kansen zijn er voor gezamenlijk opdrachtgeverschap voor bouwstromen? Direct betrokkenen bij de Bouwstroom in het Stedelijk Gebied Eindhoven vertellen het u op een webinar op 30 april 2021.

Unieke pilot

Dertien woningcorporaties in Zuidoost Brabant en de negen gemeenten uit het Stedelijk Gebied Eindhoven (SGE) bundelden in 2020 de krachten en maakten gezamenlijk een plan voor een gestandaardiseerde sociale huurwoning. Het doel: lagere bouwkosten en een versneld bouwproces om meer betaalbare, duurzame en sociale woningen beschikbaar stellen voor huurders. En op deze manier de krapte op de woningmarkt te verminderen.  Ontwikkelaars Heijmans (eengezinswoningen) en BAM Wonen (appartementen) hebben de opdracht gekregen om 200 tot 250 gestandaardiseerde sociale huurwoningen per jaar in de komende vijf jaar te realiseren.

Het is een voor Nederland unieke pilot. Bas Sievers, directeur-bestuurder van woningcorporatie Woonpartners: ‘Met deze bijzondere samenwerking hebben we de toekomst van de woningbouw in handen. Samen kunnen we sociale huurwoningen betaalbaar houden en krijgen we de kans om ons woningbestand uit te breiden.’ Ook Piet Machielsen, wethouder in de gemeente Oirschot en bestuurlijk trekker namens de negen gemeenten is blij met de samenwerking. ‘Door de handen ineen te slaan, werken corporaties en gemeenten efficiënt aan hun gedeeld belang: huurders in onze regio een fijne, betaalbare stek bezorgen!’

Gegevens

Datum:
30 april 2021
Tijd:
10:00 am tot 11:30 am
Evenement Categorie:
Site:
https://www.aedes.nl/agendas/2021/04/30-webinar-bouwstroom-stedelijk-gebied-eindhoven.html

Organisator

Aedes vereniging van woningcorporaties
Telefoon:
088 233 3700
E-mail:
info@aedes.nl
Bekijk de site van Organisator
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante bouwgerelateerde vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!