Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Business Development en Matchmaking Reis – Offshore Wind Frankrijk

29 september 2020 van 9:00 am tot 5:00 pm

FME webinars

In navolging van de zeer succesvolle missies met Électricité de France (EDF) in 2012, 2014 en 2017 organiseren Cleantech Holland/FME en Transfer LBC in samenwerking met de Nederlandse Ambassade in Parijs dit jaar een matchmaking reis met het EDF-Siemens consortium in Frankrijk.

Het consortium rondom EDF-Siemens heeft sinds 2012 een aantal zones toegekend gekregen rondom Courseulles-sur-Mer, Fécamp, Saint-Nazaire en Dunkerque voor de bouw van offshore windparken. Nu de publieke debatten zijn afgerond nemen de projecten op dit moment concrete vormen aan. Een goed moment voor de Nederlandse Offshore Wind Sector om verder kennis te maken met EDF of de bestaande relaties te versterken en tevens de lokale toeleveranciers te ontmoeten. Ditmaal zullen we ook een bezoek brengen aan de regio Le Havre wat een belangrijke toeleverhaven zal worden voor een aantal windparken.

Facts & Figures over de Offshore Wind Sector in Frankrijk

Frankrijk is, net als Nederland, bezig met een inhaalslag in de energietransitie. Als Frankrijk meer offshore windenergie toepast, kan het in 2030 40% hernieuwbare elektriciteit realiseren. Dat is de doelstelling in de Wet energietransitie voor groene groei. Stand van zaken:

 • Sinds 2012 is 3.500 MW toegekend in 7 verschillende projecten.
 • Frankrijk heeft een kustlijn van circa 3.500 kilometer. Dat is gunstig voor de ontwikkeling van offshore windenergie.
 • Na Groot-Brittannië heeft Frankrijk het op een na hoogste potentieel voor windenergie in Europa, nog vóór Duitsland.
 • Frankrijk heeft niet alle expertise in huis en kan de Nederlandse kennis goed gebruiken

Voorlopig programma

Dinsdag 29 september

 • Collectief programma in Parijs met EDF
 • Presentatie consortium EDF-Siemens over status quo
 • Presentaties Nederlandse deelnemers
 • Speeddating consortium EDF-Siemens met Nederlandse deelnemers: 1-op-1 gesprekken
 • Netwerk cocktail

Woensdag 30 september

 • Bezoek aan Le Havre
 • Presentatie Le Havre Seine Development
 • B2B ter plaatse met lokale partijen
 • Individuele matchmaking

Ga je mee?

Deze missie is interessant voor bedrijven die actief zijn in de offshore wind sector en die nader kennis willen maken met de belangrijke Franse spelers of de bestaande relaties willen verdiepen (energieconcerns, ontwikkelaars/exploitanten, dienstverleners en toeleveranciers). Het consortia van EDF-Siemens hecht groot belang aan samenwerking tussen buitenlandse en lokale leveranciers!

Deelname en kosten

De kosten bedragen € 1.650,- exclusief btw per deelnemer. FME-leden en bedrijven die hebben deelgenomen aan de OW-missie Frankrijk in 2012, 2014 of 2017 krijgen 10% korting op het deelname bedrag. De reis- en verblijfskosten evenals eventuele overige kosten (bijvoorbeeld voor de huur van een auto of een tolk) zijn voor eigen rekening.

Deelname kosten zijn berekend op één deelnemer per bedrijf. Een tweede deelnemer van dezelfde organisatie betaalt € 495,- ex. BTW als bijdrage in de collectieve kosten.

Gegevens

Datum:
29 september 2020
Tijd:
9:00 am tot 5:00 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://www.fme.nl/nl/agenda/business-development-en-matchmaking-reis-offshore-wind-frankrijk

Organisator

FME
Telefoon:
+31 (0)79 353 11 00
E-mail:
info@fme.nl
Site:
https://www.fme.nl/
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante bouwgerelateerde vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!