Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Business outlook industrie

15 oktober 2020 van 3:30 pm tot 5:00 pm

Geïnitieerd in samenwerking met Kring Zuid: Webinar Business outlook industrie, kansen voor ketensamenwerking
Hoe ziet de business outlook voor de industrie er in 2020 uit? Je ontvangt informatie over en een toelichting op de huidige economische ontwikkelingen in de industrie. De ontwikkeling en beweging van de Nevi PMI wordt hierin als een belangrijke factor gezien. Daarnaast bespreken we de kansen die deze tijd bieden voor verdergaande ketensamenwerking.

Tijdens dit event komt het volgende aan bod:
•    Economische ontwikkelingen
•    Business outlook productiesector
•    Orders, prijzen en levertijden
•    Kansen met toeleveranciers
•    Samenwerking in ketens

Inmiddels worden de economische gevolgen van de coronacrisis zichtbaar. We zien vanuit de Nevi PMI een sterke afname van de orders en de omzet, maar dit verschilt sterk per afzetmarkt, sub sector, toeleveringsketen en bedrijf. Sommige bedrijven moeten gaan herstructureren. In het webinar onderbouwen we deze economische ontwikkelingen van het afgelopen 2e kwartaal met cijfers en geven we aan hoe deze de Nederlandse economie, de industrie en inkoop raken en wat de business outlook is voor de rest van 2020.

Daarna gaan we in op wat je vanuit inkoop voor jouw organisatie kan doen in deze bizarre tijd. Uit o.a. ons recente onderzoek blijkt dat er een stevige uitdaging maar bovenal ook kans voor bedrijven ligt, om ketens en relaties anders in te richten zodat ze meer robuust, innovatief en daardoor competitief worden/blijven. John Blankendaal, Managing Director Brainport Industries, geeft zijn visie op open sourcing in de keten. Hoe blijf je samen met elkaar competitief in een globale wereld? Ketensamenwerking naar een next level.

Sprekers:
Albert Jan Swart, Sectoreconoom Industrie, Transport & Logistiek, ABN AMRO
John Blankendaal, Managing Director Brainport Industries
Moderator: René van den Hoven, Nevi

Programma:
15.30 Inloggen
15.32 Start webinar
15.35 Welkom door René van den Hoven (Nevi)
15.45 Presentatie Albert Jan Swart (Sectoreconoom Industrie, Transport en Logistiek, ABN AMRO). Business outlook en Economische ontwikkelingen industrie
16.10 Vragen door de deelnemers
16.15 Presentatie John Blankendaal (Brainport Industries)
16.40 Vragen door de deelnemers
16.55 Wrap-up
17.00 Einde webinar

Gegevens

Datum:
15 oktober 2020
Tijd:
3:30 pm tot 5:00 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://nevi.nl/evenementen/neviwebinar-kring-zuid-busniness-outlook-industie

Organisator

Nevi
Telefoon:
088 - 33 00 700
Bekijk de site van Organisator
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante bouwgerelateerde vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!