Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Corporaties en gemeenten zetten de woningbouw aan

2 maart 2021 van 9:00 am tot 11:30 am

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on 9 maart 2021 at 9:00 am

Eerste sessie – Tweeluik webinar ‘Corporaties en gemeenten zetten de woningbouw aan’

Op 2 en 9 maart a.s. organiseert De Bouwcampus in samenwerking met het Netwerk Conceptueel Bouwen (NCB) een tweeluik webinar met als onderwerp: Corporaties en gemeenten zetten de woningbouw aan.

In deze tweeluik wordt middels een inspirerend programma ingegaan op de samenwerking tussen woningcorporaties en gemeenten met betrekking tot conceptueel en industrieel bouwen. Conceptuele en industriële woningbouw wordt gezien als belangrijke oplossing voor het woningtekort in Nederland, maar om dit te realiseren is het van belang dat corporaties en gemeenten elkaar weten te vinden en onderling samenwerken.

Tijdens de eerste bijeenkomst op dinsdag 2 maart zal nader in worden gegaan op de kenmerken van conceptueel en industrieel bouwen en de gevolgen hiervan voor corporaties en gemeenten. Welke kansen ligger er en wat zijn kritische succesfactoren, zowel op de inhoud als op het proces en de relatie, van een samenwerking tussen beide partijen? Over deze en andere vragen zullen wij nader in gesprek gaan met Prof. Dr. Ir. Hans Wamelink en met onderzoekers Marjet Rutten en Wim Meijer. Het delen van praktijkervaringen staat hierin centraal.

Het doel van de tweede sessie op dinsdag 9 maart is om op een actieve manier te onderzoeken wat er nodig is om onderling met elkaar samen te werken en hoe we daadwerkelijk aan de slag kunnen gaan met conceptueel en industrieel bouwen. De noodzaak is duidelijk; dus welke stappen kunnen we nu met elkaar zetten, en welke inzichten of tools zijn hiervoor van belang?

Wanneer?

Dinsdag 2 maart 09:15 – 11:30 (online)

Dinsdag 9 maart 09:15 – 11:30 (online)

Gegevens

Datum:
2 maart 2021
Tijd:
9:00 am tot 11:30 am
Evenement Categorie:
Site:
https://debouwcampus.nl/actueel#agenda_item-58

Organisator

De Bouwcampus
Telefoon:
015-20 26 070
E-mail:
info@debouwcampus.nl
Bekijk de site van Organisator
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante bouwgerelateerde vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!