Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

COVID19 maatregelen in gebouwen

4 maart 2021 van 2:00 pm tot 3:00 pm

Gezondheid, zoals het binnenklimaat, staat centraal in het ontwerpproces van ieder gebouw. De wereldwijde coronapandemie heeft het thema gezondheid weer prominent op de agenda gezet.

Met de COVID-19-crisis krijgt ‘gezond gebouw’ een nieuwe betekenis. Bestaande gebouwinrichtingen hielden geen rekening met de pandemiesituatie waarin we ons nu bevinden. Als we straks weer onze daglijkse routines willen oppakken dan moeten onze gebouwen anders worden gebruikt, anders worden ingericht. Het tegengaan van verspreiding van het coronavirus is in gebouwen een topprioriteit geworden. Hoe gaan we dat doen? En is er een duurzame en minder duurzame oplossingsinrichting?

Thema: UV-licht en ionisatie

Waarom horen we niks over UV-licht als oplossingsrichting in de COVID19-crisis? De vraag komt niet vanuit de UV-licht industrie maar vanuit kritische burgers die zich afvragen waarom ze enerzijds horen dat UV-licht een effectieve viruskiller is, en anderzijds nooit ergens een UV-lamp zien. Naast UV-C aanbieders melden zich ook partijen die met fotokatalyse-oplossingen in het zichtbare deel van het lichtspectrum het coronavirus kunnen elimineren. En hoe zit het met ionisatie?

DGBC nodig kennispartijen, adviseurs, installateurs en leveranciers uit om over de minder bekende oplossingsrichting van UV-licht en ionisatie tijdens een webinar van gedachte te wisselen. Naast een aftrap door nieuwgierige burgers zal er vanuit de wetenschap een uitleg worden gegeven over de werkingsprincipes achter verschillende oplossingen. Vervolgens gaan vertegenwoordigers vanuit verschillend perspectieven met elkaar in gesprek over de mogelijkheden in verschillende gebouwscenario’s.

Gezamenlijk zoektocht

In de gezamenlijke zoektocht naar het vormgeven aan de anderhalvemetersamenleving organiseerde DGBC in 2020 al een serie webinars over COVID-19 en gebouwen. Kijk hier de webinars van 2020 terug.

Aanmelden

Inschrijven voor het webinar kan via de inschrijfknop links. Je wordt doorgeleid naar Zoom. Deelname is gratis.

Gegevens

Datum:
4 maart 2021
Tijd:
2:00 pm tot 3:00 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://www.dgbc.nl/agenda/webinar-covid19-maatregelen-in-gebouwen-321

Organisator

DGBC – Dutch Green Building Council
Telefoon:
+31 (0)88 - 55 80 100
E-mail:
info@dgbc.nl
Bekijk de site van Organisator
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante bouwgerelateerde vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!