Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Danish-Dutch Dialogue on Sustainable Buildings

11 maart 2021 van 10:00 am tot 11:30 am

Energiebesparing in gebouwen

Gebouwen vertegenwoordigen ongeveer 35% van het totale energieverbruik in Nederland en 40% in Denemarken. Het potentieel om energie te besparen in de bestaande gebouwenvoorraad en energie-infrastructuur is dan ook aanzienlijk. Nederland is gestart met een grote renovatiestrategie met een eerste focus op de sociale woningbouw, die 75% van de totale huurvoorraad vertegenwoordigt. In Denemarken is het potentieel voor energiebesparing in de bestaande gebouwenvoorraad tot 2050 ongeveer 70-75%. Daarom is het toepassen van energie-efficiënte oplossingen in gebouwen in beide landen een belangrijke taak om zowel doelen in de gebouwenvoorraad als de algemene klimaatdoelstellingen te bereiken. 

Deze Deens-Nederlandse dialoog over duurzame gebouwen brengt belanghebbenden uit zowel de Deense als de Nederlandse bouwsector bijeen om een dialoog te creëren over hoe we kunnen samenwerken om ervoor te zorgen dat beide landen hun ambitieuze doelstellingen van verduurzaming van de gebouwenvoorraad kunnen bereiken.

Programma

10.00 uur: Introductie in de Nederlandse bouwsector

10.15 uur: Duurzame gebouwen en schaalbare oplossingen in Denemarken

10:30 uur: Gemodereerde rondetafels (60 minuten parallelle sessies)

 Rondetafel 1: Slimme gebouwen

  1. Thema: Jouw gebouw vriendelijk voor de gebruiker maken door middel van gebouwautomatisering: Hoe kan het ‘slim’ maken van uw gebouw het gezonder en duurzamer maken?
  2. Thema: Installatietechnologie: Hoe kan het updaten van uw installaties zorgen voor een grotere energiebesparing?

Inleiding van sectordeskundigen van de Federatie van Deense energie-industrie en Heijmans. Meer experts volgen.

Rondetafel 2: CO2-vrij maken van de bouwsector

  1. Thema: Industrialisatie van het bouwproces: Wat kunnen we doen tijdens het bouwproces om de CO2-voetafdruk van de sector kleiner te maken?
  2. Thema: Circulaire gebouwen: Duurzaam bouwen, inclusief ontwerp voor demontage- en afvalpreventie, niet-toxische gebouwen en bouwmaterialen en het opwaarderen van afval dat in de bouwsector kan worden gebruikt. 

Inleiding van sectorexperts van Rambøll en Aedes. Meer experts volgen.

Gegevens

Datum:
11 maart 2021
Tijd:
10:00 am tot 11:30 am
Evenement Categorie:
Site:
https://www.fme.nl/agenda/danish-dutch-dialogue-sustainable-buildings

Organisator

FME
Telefoon:
+31 (0)79 353 11 00
E-mail:
info@fme.nl
Bekijk de site van Organisator
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante bouwgerelateerde vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!