Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Bouwstroom

1 oktober 2020 van 3:00 pm tot 5:00 pm

Woningcorporaties zien de voordelen van gezamenlijk opdrachtgeverschap voor gestandaardiseerde sociale huurwoningen, ook wel Conceptueel Bouwen genoemd. De voornaamste doelen hiervan zijn lagere bouwkosten per woning en een versnelling van de bouw van betaalbare huurwoningen. Het programma De Bouwstroom is een initiatief van het Netwerk Conceptueel Bouwen en Aedes. In dit programma gaan corporaties bestaande woningconcepten op de markt inkopen, in plaats van nieuwbouwprojecten zelf te ontwikkelen.

Sprekers van verschillende initiatieven voor gezamenlijk opdrachtgeverschap voor nieuwe woningen komen op 1 oktober 2020 aan het woord en gaan met elkaar in discussie onder leiding van van Marleen Hermans, hoogleraar Publiek Opdrachtgeverschap in de Bouw. Daarbij komen kritische noten bij de verwachte voordelen aan bod en komt er antwoord op de vraag wat inkopen van concepten en gezamenlijk opdrachtgeverschap betekent voor het intern opdrachtgeverschap van de woningcorporatie.

Voorlopig programma

  • Presentatie Hans Wamelink, hoogleraar Construction Management and Entrepreneurship, over de aanbodmarkt en nieuwe toetreders:
    • Opschaling, bouwinnovaties, versnelling en kostenverlaging
    • Standaardisatie, prefabricage, industrieel en conceptueel bouwen
  • Interview met Harry Platte, directeur-bestuurder Parteon, over de Bouwstroom Noord-Holland, en Bas Sievers, directeur-bestuurder Woonpartners, over de Bouwstroom in Eindhoven en Helmond e.o.
  • Discussie met deelnemers aan de hand van stellingen (tussen inleiders en deels ook publiek).

Het webinar vindt plaats via ZOOM op 1 oktober 2020 van 15.00 uur tot en met 17.00 uur. De TU Delft verzorgt de ZOOM uitnodiging na aanmelding via de aanmeldlink. De bijeenkomst wordt aangeboden en gefaciliteerd door de Leerstoel Publiek Opdrachtgeverschap in samenwerking met Aedes.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante bouwgerelateerde vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!