Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De toegevoegde waarde van digitalisering in de bouw

8 oktober 2020 van 2:00 pm tot 3:00 pm

Jaarlijks bedragen de faalkosten van bouwprojecten in Nederland zo’n 6 miljard euro, blijkt uit onderzoek van Canon Nederland (2019). Faalkosten in de bouw ontstaan vaak door oplopende personeels- en materiaalkosten en slechte risicobeheersing. Daarnaast is de snelheid, efficiency en kwaliteit van bouwprocessen voor verbetering vatbaar. 

Veel bouwbedrijven gebruiken bijvoorbeeld nog steeds papierwerk voor hun bedrijfsprocessen of werken met afzonderlijke digitale oplossingen die niet met elkaar communiceren voor bijvoorbeeld rapportages, projectplanning of informatieverwerking. Hierdoor bestaat het risico dat er strategische beslissingen genomen worden op verouderde informatie. Daarnaast mist men vaak inzicht in de bedrijfsprocessen, doordat deze informatie niet met elkaar geïntegreerd zijn. Het gevolg is dat iedere schakel in het bouwproces over andere informatie beschikt. Door een gebrek aan inzicht kan men lastiger anticiperen op trends, ontwikkelingen en uitdagingen.

Een geïntegreerde softwareoplossing levert geld op 

Het ontbreken van integratie tussen verschillende softwaresystemen kan zorgen voor onjuiste of vertraagde data. Een integraal ERP-systeem voor uw bouwbedrijf zou de oplossing kunnen zijn voor deze problemen. Zo blijkt bijvoorbeeld uit meer dan 1000 ROI-casestudies dat de geïntegreerde ERP-software van MicrosoftDynamics 365 gemiddeld € 16,97 per geïnvesteerde euro oplevert ten opzichte van € 7,23 die vergelijkbare ERP-software oplevert.

Meer weten over de toegevoegde waarde van digitalisering?

Wilt u meer weten over hoe digitalisering ervoor kan zorgen dat u meer grip en controle over uw bouwprocessen heeft? En welke digitale mogelijkheden er zijn voor uw bouwbedrijf? Laat u inspireren tijdens de gratis webinar ‘De toegevoegde waarde van digitalisering in de bouw’ op donderdag 8 oktober. Meld u hier aan.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante bouwgerelateerde vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!