Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Duurzaamheid en de Omgevingswet

11 mei 2021 van 4:00 pm tot 5:00 pm

De omgevingswet zal waarschijnlijk op 1 januari 2022 in werking treden. De NEPROM organiseert in mei voor haar leden drie online kennissessies over deze wet.
Duurzaamheid is een belangrijke pijler van de Omgevingswet. Deze wet zal waarschijnlijk op 1 januari 2022 in werking treden. Welke instrumenten hebben gemeenten dan tot hun beschikking om dit brede begrip uit te werken in beleid en regelgeving en hoe geven zij daar invulling aan? Lokale afwegingsruimte en aanscherping van de MPG en de EPC-norm komen daarbij aan bod.

Regina Koning (zelfstandig juridisch adviseur, oa werkzaam voor de VNG) gaat in op diverse mogelijkheden die relevant zijn voor ‘bouw en gebiedsontwikkeling’. Daarbij legt ze het verband met klimaatmaatregelen en energietransitie. En wat betekenen bijvoorbeeld de nieuwe Warmtewet (de Wet collectieve warmtevoorziening) en het Klimaatakkoord uit 2019 hierbij voor nieuwbouw?

Wanneer: dinsdag 11 mei a.s. tussen 16.00 en 17.00 uur; via MS Teams
Doelgroep: projectontwikkelaars, juristen, en geïnteresseerden onder de NEPROM-leden
Voorzitter: Jan Fokkema, directeur NEPROM
Inhoudelijke suggesties: vragen aan de spreker mag je op voorhand doorgeven aan Nicolette Zandvliet (n.zandvliet@neprom.nl). Aan het eind van het webinar is er ook voldoende ruimte voor het stellen van vragen.

Aanmelden
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Margot meijerink of via het ledennet door op de groene aanmeldknop te klikken.

Deze sessie maakt deel uit van een reeks kennissessies over de Omgevingswet. Meld je ook aan voor deze sessies:
18 meiwebinar Bouwen onder de Omgevingswet en de Wet Kwaliteitsborging
25 mei webinar Grondbeleid onder de Omgevingswet

Gegevens

Datum:
11 mei 2021
Tijd:
4:00 pm tot 5:00 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://www.neprom.nl/events/details.aspx?Id=32B4C31A-1F0A-456E-8B78-6A00BE40C140

Organisator

NEPROM
Telefoon:
070 - 337 0332
E-mail:
info@neprom.nl
Bekijk de site van Organisator
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante bouwgerelateerde vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!