Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Geest uit de fles BOUWtalks – Marjet Rutten & Pim van Wylick

4 juni 2020 van 12:30 pm tot 1:30 pm

De Bouw Campus

De coronacrisis laat zien hoe kwetsbaar, onzeker, maar ook zelfbewust mensen zijn. Vooralsnog wordt er in de bouw zo veel mogelijk doorgewerkt. Dat is maar goed ook want de bouw heeft het de laatste tijd goed te verduren door de problematiek rond stikstof en PFAS. Tijdens de coronacrisis wil men blijven doorbouwen maar dat is niet meer vanzelfsprekend omdat het niet altijd meer mogelijk is. Er moeten hygiënische maatregelen genomen worden. Tijdens de Geest uit de fles BOUWtalks laten wij ons inspireren door verschillende visies die er in de sector zijn. Daarna kun je In dialoog met haar of hem.

Het online Jonge Geesten initiatief ‘Geest uit de Fles’ ZOOMtalks is positief opgevallen. Dat heeft er toe geleid dat er een samenwerking tussen De Bouwcampus X Jonge Geesten® is gestart met de naam Geest uit de fles BOUWtalks. Dit initiatief heeft als doel dat we met verschillende generaties en geïnteresseerden binnen en buiten de bouwsector van gedachten wisselen over wat de coronacrisis betekent voor de bouw. Hoe moet het eruit zien wanneer we weer ‘normaal’ opstarten of brengt het innovaties die juist de hoognodige transitie gaan helpen? Niet alleen voor ons, maar ook, of misschien wel juist, voor toekomstige generaties.

Na een korte introductie van host Nynke Sijtsma, directeur van De Bouwcampus, laten wij ons inspireren door een spreker waarna we met hem of haar in dialoog kunnen gaan. De sessie wordt gefaciliteerd door Jonge Geesten®.

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden. Je kunt je aanmelden voor één of meerdere sessies. Van tevoren ontvang je van ons een ZOOM-link. Via deze link kom je op het aangegeven tijdstip automatisch in de sessie.

Wie en wanneer?

Prof.dr.ing. Alfons van Marrewijk

Vrijdag 15 mei om 11:00 uur (inloggen vanaf 10:50 uur)

Deze BOUWtalk is in het Engels.

Onderwerp: Verankeren van innovatie en nieuw werkgedrag van projecten in de moederorganisaties.
Een thema relevant voor de bouwsector omdat we regelmatig innovatieve projecten zien maar deze een zachte dood sterven en ook het centrale onderwerp van ons meest recente onderwerp; transitie naar circulaire bouweconomie. Het betoog zal in het Engels zijn en voor de liefhebbers heb ik hiervoor nog een paper.Digging for Change. Change and Resistance in Inter-Organizational Projects in the Utilities Sector. Marrewijk, A.H. (2018). Project Management Journal, 49(3), 34-45

 


Prof.dr.ing. Leentje Volker

Dinsdag 19 mei om 16:00 uur (inloggen vanaf 15:50 uur)


Prof.dr.ing. Elphi Nelissen

Dinsdag 26 mei om 17:00 uur (inloggen vanaf 16:50 uur)


Marjet Rutten & Pim van Wylick

Donderdag 4 juni om 12:30 uur (inloggen vanaf 12:20 uur)

Parametrisch ontwerpen is een ontwerpproces waarbij op basis van data en relaties tussen onderdelen een ontwerp wordt gegenereerd. Het gaat om het leggen van relaties.

Marjet en Pim gaan in op de kansen die “Parametrisch ontwerpen” ons biedt als het gaat om de transitie in de bouwsector. Niet alleen als het gaat om minder faalkosten en materiaalgebruik, maar ook nog meer uitdagende ontwerpen en meer klantwaarde.

Gegevens

Datum:
4 juni 2020
Tijd:
12:30 pm tot 1:30 pm
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
https://www.debouwcampus.nl/agenda/geest-uit-de-fles-bouwtalks-7

Organisator

De Bouwcampus
Telefoon:
015-20 26 070
E-mail:
info@debouwcampus.nl
Website:
https://www.debouwcampus.nl/
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks een email met daarin de meest interessante bouwgerelateerde vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden.

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!