Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Industrieel en circulair bouwen: De Woningfabriek van Van Wijnen

19 mei 2021 van 4:00 pm tot 5:00 pm

In april en mei organiseert NEPROM online kennissessies over industrieel en circulair bouwen. Laat je inspireren en informeren door koplopers en verkenners uit ons midden over de veranderingen die zij in hun organisatie in gang hebben gezet.
We willen als sector sneller, goedkoper en vooral duurzamer woningen bouwen. Een belangrijk deel van de oplossing kunnen we vinden in industrieel en circulair bouwen. Dat betekent echter wel grote veranderingen voor de gehele bouwketen, van toeleverancier tot aan de bewoner. De professionele opdrachtgevers, de leden van de NEPROM, nemen bij die transitie een centrale positie in. Wat betekent deze omslag voor jou en jouw onderneming als opdrachtgever? Wat moet er in de omgeving anders, bij gemeenten, het Rijk, beleggers, kopers en huurders? Hoe geef jij als opdrachtgever sturing aan dat veranderingsproces? Om grip op de antwoorden te krijgen organiseert de NEPROM een reeks kennissessies, exclusief voor de leden. Koplopers en verkenners uit ons midden vertellen over de veranderingen die zij in hun organisatie in gang hebben gezet. We delen kennis en ervaring, als ijkpunt voor de eigen ontwikkeling en om te bezien welke collectieve actie geboden is.

19 mei De Woningfabriek van Van Wijnen
Menso Oosting (Directeur Fijn Wonen, het woonproduct van Van Wijnen)
In Heerenveen bouwt Van Wijnen een grote woningfabriek die in 2022 operationeel wordt, waar uiteindelijk 4.000 woningen per jaar geproduceerd kunnen worden. Het assembleren van de elementen gebeurt in kleine teams op de bouwplaats. Eén woning of twee appartementen per dag wind- en waterdicht en voorzien van badkamer, toilet en installaties, binnen vijftien werkdagen woonklaar. In de fabriek worden (tussen)wanden, vloeren en gevels gemaakt vanuit de eigen nieuwe high-tec fabriek. De elementen zijn circulair omdat de elementen herbruikbaar (remontabel) zijn. De gevels worden gerobotiseerd voorzien van ambachtelijk metselwerk.

Op woensdag 19 mei van 16.00 – 17.15 uur organiseert NEPROM de online kennissessie over industrieel en circulair bouwen met Menso Oosting (directeur Fijn Wonen, Van Wijnen)

Gegevens

Datum:
19 mei 2021
Tijd:
4:00 pm tot 5:00 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://www.neprom.nl/events/details.aspx?Id=B7B01EDA-E4BB-4046-A79F-F456F0E7EAB1

Organisator

NEPROM
Telefoon:
070 - 337 0332
E-mail:
info@neprom.nl
Bekijk de site van Organisator
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante bouwgerelateerde vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!