Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Industrieel en circulair bouwen: HAUT

12 mei 2021 van 4:00 pm tot 5:00 pm

In april en mei organiseert NEPROM online kennissessies over industrieel en circulair bouwen. Laat je inspireren en informeren door koplopers en verkenners uit ons midden over de veranderingen die zij in hun organisatie in gang hebben gezet.
We willen als sector sneller, goedkoper en vooral duurzamer woningen bouwen. Een belangrijk deel van de oplossing kunnen we vinden in industrieel en circulair bouwen. Dat betekent echter wel grote veranderingen voor de gehele bouwketen, van toeleverancier tot aan de bewoner. De professionele opdrachtgevers, de leden van de NEPROM, nemen bij die transitie een centrale positie in.
Wat betekent deze omslag voor jou en jouw onderneming als opdrachtgever? Wat moet er in de omgeving anders, bij gemeenten, het Rijk, beleggers, kopers en huurders? Hoe geef jij als opdrachtgever sturing aan dat veranderingsproces? Om grip op de antwoorden te krijgen organiseert de NEPROM een reeks kennissessies, exclusief voor de leden.
Koplopers en verkenners uit ons midden vertellen over de veranderingen die zij in hun organisatie in gang hebben gezet. We delen kennis en ervaring, als ijkpunt voor de eigen ontwikkeling en om te bezien welke collectieve actie geboden is.

12 mei Haut
Gerard Comello (Lingotto) en Nico Barendse en Gerard van Rijk (SWK)
Lingotto is ontwikkelaar van woongebouw HAUT, met een hoogte van 73 meter, 52 appartementen, commerciële ruimte en parkeerplaatsen. Gebouwd met hout als voornaamste bouwmateriaal met een ‘BREEAM Outstanding’ duurzaamheidscertificaat. Aannemer is J.P. van Eesteren; de woningen worden medio 2021 opgeleverd. De initiatiefnemers hebben heel veel opnieuw moeten uitvinden, naast de ontwikkeling en toepassing van nieuwe technieken gaat het ook om financiering, verzekeringen, hypotheekverstrekking, binnenklimaat, brandveiligheid en geluid. En dat binnen strakke financiële randvoorwaarden en met aanzienlijke meerkosten. In de aanloop was vanwege de nieuwe technieken en de onbekende risico’s intensief contact met de waarborgende instelling SWK.
SWK bespreekt de belangrijkste risico’s die vanuit de ervaringen in het buitenland en vanuit de verzekeraars worden gezien bij deze nieuwe technieken en de eventuele vertalingen hiervan naar de garantie- en waarborgregeling.

Op woensdag 12 mei van 16.00 – 17.15 uur organiseert NEPROM de online kennissessie over industrieel en circulair bouwen met Gerard Comello (Lingotto) en Nico Barendse en Gerard van Rijk (SWK).

Gegevens

Datum:
12 mei 2021
Tijd:
4:00 pm tot 5:00 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://www.neprom.nl/events/details.aspx?Id=13303FC3-FC99-4CD9-8370-54FF850E913A

Organisator

NEPROM
Telefoon:
070 - 337 0332
E-mail:
info@neprom.nl
Bekijk de site van Organisator
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante bouwgerelateerde vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!