Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Industrieel en circulair bouwen: Industrieel bouwen met Japan

15 april 2021 van 4:00 pm tot 5:00 pm

Op 15 april organiseert NEPROM de eerste online kennissessie over industrieel en circulair bouwen. Richard Brinkman (CFO Jan Snel) vertelt over de ervaringen van Jan Snel met industrieel en circulair bouwen en met name over de intensieve samenwerking met Daiwa House.
We willen als sector sneller, goedkoper en vooral duurzamer woningen bouwen. Een belangrijk deel van de oplossing kunnen we vinden in industrieel en circulair bouwen. Dat betekent echter wel grote veranderingen voor de gehele bouwketen, van toeleverancier tot aan de bewoner. De professionele opdrachtgevers, de leden van de NEPROM, nemen bij die transitie een centrale positie in. Wat betekent deze omslag voor jou en jouw onderneming als opdrachtgever? Wat moet er in de omgeving anders, bij gemeenten, het Rijk, beleggers, kopers en huurders? Hoe geef jij als opdrachtgever sturing aan dat veranderingsproces? Om grip op de antwoorden te krijgen organiseert de NEPROM een reeks kennissessies, exclusief voor de leden. Koplopers en verkenners uit ons midden vertellen over de veranderingen die zij in hun organisatie in gang hebben gezet. We delen kennis en ervaring, als ijkpunt voor de eigen ontwikkeling en om te bezien welke collectieve actie geboden is.

15 april   Jan Snel: Industrieel bouwen met Japan
Richard Brinkman (CFO Jan Snel)
Jan Snel is marktleider in Nederland op het gebied van geïndustrialiseerde en modulaire bouw. Door in de fabriek te produceren, onder geconditioneerde omstandigheden, is Jan Snel in staat om de kwaliteit te verbeteren en het bouwproces tot wel 30 tot 50 procent te versnellen. Het hergebruik van materialen, in combinatie met minder afval en CO2-uitstoot, levert daarnaast een grote bijdrage aan circulaire doelstellingen. Research is essentieel om deze voorsprong te behouden. Jan Snel is december 2020 een Intensieve samenwerking aangegaan met Japanse moeder Daiwa House Group. Het streven is om volledig zero-waste te zijn binnen 3 tot 5 jaar. Waarbij de bouwvoorkeur hybride is: beton en staal, eventueel in combinatie met hout. Jan Snel en Daiwa House zetten hiermee een belangrijke vervolgstap in de verdere uitrol van geïndustrialiseerd bouwen in Europa en het Verenigd Koninkrijk.

Op donderdag 15 april van 16.00 – 17.15 uur organiseert NEPROM de eerste online kennissessie over industrieel en circulair bouwen. Richard Brinkman (CFO Jan Snel) vertelt over de ervaringen van Jan Snel met industrieel en circulair bouwen en met name over de intensieve samenwerking met Daiwa House.

Aanmelden
Meld je aan voor deze online kennissessie door een e-mail te sturen naar Margot Meijerink of via het ledennet door op de groene aanmeldknop te klikken.

Je kunt je ook aanmelden voor de andere kennissessies in deze reeks over Circulair en Industrieel bouwen:
15 april – Industrieel bouwen met Japan
22 april – HOUTbaar van TBI
29 april – BAM: op weg naar geïndustrialiseerde bouwplaatsen
12 mei – Haut
19 mei – De Woningfabriek van Van Wijnen

Gegevens

Datum:
15 april 2021
Tijd:
4:00 pm tot 5:00 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://www.neprom.nl/events/details.aspx?Id=95683C60-4E07-4271-A703-9982CF2457F0

Organisator

NEPROM
Telefoon:
070 - 337 0332
E-mail:
info@neprom.nl
Bekijk de site van Organisator
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante bouwgerelateerde vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!