Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

KAN-webinar

24 juni 2020 van 10:00 am tot 11:30 am

Lente-Akkoord

De Nederlandse natuur verschraalt in rap tempo. De biodiversiteit neemt gevaarlijk snel af. De verandering van het klimaat zorgt bovendien voor extremere weersomstandigheden, zoals felle hoosbuien en langdurige droogte. Ook hittestress wordt een groter probleem, met name in verstedelijkt gebied.

De brancheverenigingen Bouwend Nederland, NVB-bouw en NEPROM willen hier iets aan doen. Door natuurwaarden en klimaatadaptatie expliciet mee te nemen in nieuwbouw planontwikkelingen zijn we beter voorbereid op extreme omstandigheden, en kunnen we helpen het tij te keren.

Hierbij hebben we de hulp en inzet nodig van onze leden, van ontwerpers, gemeenten, waterschappen en natuurorganisaties. Gezamenlijk willen we de bestaande kennis en ervaring bundelen om tot nieuwe natuurrijke bouwprojecten te komen, met meer waarde voor de bewoners. Dit doen we door met koplopers de problemen te benoemen, oplossingen te zoeken en ervaringen te delen binnen het platform KAN (Klimaatadaptief bouwen met de Natuur).

KAN-webinar op 24 juni
Tijdens het KAN-webinar op 24 juni wordt de opzet van het platform nader toegelicht.
datum: woensdag 24 juni
tijd: 10.00-11.30 uur
bedoeld voor: ontwikkelaars, bouwbedrijven, corporaties en gemeenten die geïnteresseerd zijn in natuurinclusieve bouwprojecten
software: MS Teams
aanmelden: aanmelden via het webformulier
kosten: gratis

Programma

Jan Fokkema (directeur NEPROM) en Coen van Rooyen (directeur NVB Bouw) leiden de bijeenkomst in. Claudia Bouwens (programmaleider KAN platform) licht de opzet van het KAN-platform toe. Twee projectontwikkelaars presenteren hun project over klimaatadaptief en natuurinclusief bouwen.

Gegevens

Datum:
24 juni 2020
Tijd:
10:00 am tot 11:30 am
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
https://www.lente-akkoord.nl/?p=39692

Organisator

Lente-akkoord
E-mail:
cb@lente-akkoord.nl
Website:
https://www.lente-akkoord.nl/
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks een email met daarin de meest interessante bouwgerelateerde vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden.

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!