Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Meetmethoden fysiek klimaatrisico

11 maart 2021 van 10:00 am tot 11:00 am

Nederland moet voorbereid zijn op het veranderende klimaat: van piekbuien tot droogte. Het is duidelijk dat we werk moeten maken van een weerbare en veerkrachtige gebouwde omgeving. Heldere doelen vragen om goede meetmethoden om de voortgang te kunnen borgen.

De risico’s van klimaatverandering zijn bekend, ook bij vastgoedbeleggers en real estate managers. Een duurzaam gebouw sorteert voor op het veranderend klimaat. Bijvoorbeeld door energiezuing te zijn en bij te dragen aan de Paris Proof doelstellingen. Maar ondertussen is adaptatie aan het reeds veranderend klimaat ook geboden. Dat kan op gebouwniveau, maar ook op gebiedsniveau. Vanuit een enorme hoeveelheid data kan een inschatting worden gemaakt van de mate van bruto risico rond bijvoorbeeld hittestress, wateroverlast of droogte op een bepaalde plek: maar wat is het netto risico voor een gebouw? Immers er zijn mitigerende maatregelen mogelijk die maken dat bijvoorbeeld de gevolgen van hittestress in en om een gebouw beperkt blijven.

Van anlayse naar beoordeling naar actie: Er is op dit moment nog weinig consesnsus over de te volgen stappen, databronnen en methodiek. Tijdens dit webinar wordt de stand van zaken besproken en delen koplopers hun praktijk.

Gegevens

Datum:
11 maart 2021
Tijd:
10:00 am tot 11:00 am
Evenement Categorie:
Site:
https://www.dgbc.nl/agenda/webinar-meetmethoden-fysiek-klimaatrisico-326

Organisator

DGBC – Dutch Green Building Council
Telefoon:
+31 (0)88 - 55 80 100
E-mail:
info@dgbc.nl
Bekijk de site van Organisator
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante bouwgerelateerde vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!