Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

MPG (Milieu Prestatie Gebouwen)

25 mei 2021 van 1:30 pm tot 4:30 pm

De MPG is naast de energieprestatie een belangrijke pijler voor de duurzaamheid van een gebouw. Hoe lager de MPG, hoe duurzamer het materiaalgebruik. Nu de energieprestatie van nieuwe gebouwen steeds lager wordt, gaat de milieuprestatie van materialen van gebouwen een steeds belangrijkere rol spelen in de totale milieubelasting van een gebouw. Sinds 1 januari 2018 wordt er in het Bouwbesluit dan ook een eis gesteld aan de MPG voor woningen en kantoorgebouwen. De komende jaren wordt er ook voor andere gebruiksfuncties een MPG-eis ingevoerd. Daarnaast zal de huidige eis van 1,0 steeds verder aangescherpt worden. Het wordt daarom steeds belangrijker voor ontwerpers om te weten welke onderdelen van een gebouw veel invloed hebben op de MPG. Naast energiezuinig ontwerpen is er in de toekomst meer aandacht nodig voor materiaal efficiënt ontwerpen. De MPG geeft hierbij de minimum score aan die een nieuw te bouwen gebouw op het gebied van materiaalgebruik moet halen.

Door omstandigheden zal deze cursus digitaal plaatsvinden.

Wat leer je?

In de cursus wordt op hoofdlijnen uitgelegd wat belangrijk is bij het opstellen van een MPG-berekening. We leggen de achtergronden uit en gaan kort in op hoe de berekening gemaakt moet worden, zodat je als ontwerper weet welke input een MPG-rekenaar nodig heeft. Op basis hiervan leren we je de belangrijke knoppen waar je aan kan draaien om de MPG te verbeteren.

Voor wie?

Architecten, stedenbouwkundigen, ontwerpers, ingenieurs en medewerkers van architecten- en ontwerpbureaus die weinig ervaring hebben met de MPG en die geïnteresseerd zijn in de hoofdlijnen. Ook voor de BEP kun je deelnemen aan deze cursus.

Gegevens

Datum:
25 mei 2021
Tijd:
1:30 pm tot 4:30 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://www.bna.nl/agenda/mpg-milieu-prestatie-gebouwen/online-25022021

Organisator

BNA, Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus
Telefoon:
+31 20 555 36 66
E-mail:
bna@bna.nl
Bekijk de site van Organisator
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante bouwgerelateerde vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!