Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Naar een National Whole Life Carbon Roadmap

20 april 2021 van 2:00 pm tot 4:30 pm

Om de opwarming van de aarde onder de 1,5 graden Celsius te houden, is het terugdringen van de concentratie CO2  in de atmosfeer een wereldwijde uitdaging. Daarbij wordt nu vooral ingezet op energiebesparing en duurzame energie tijdens het gebruik van een gebouw. Maar er is urgentie om binnen de gehele bouwsector CO2-doelstellingen te realiseren. Hierbij moeten we naast de operationele energie ook kijken naar de uitstoot van de productie, bouw en sloop van de gebouwen. DGBC werkt in het project #BuildingLife toe naar een nationale Net Zero Whole Life Carbon roadmap. Wat betekent deze roadmap voor de Nederlandse bouwsector? En hoe gaat de roadmap er eigenlijk uit zien? Schrijf je direct in voor deze werksessie.

Programma

Na een korte toelichting op het project #BuildingLife geven we in de plenaire sessie inzicht in de betekenis van een Net Zero Whole Life Carbon visie voor de Nederlandse bouwsector. Aan de hand van inspirerende voorbeelden laten we zien wat Whole Life Carbon is en hoeveel CO2 de Nederlandse bouwsector in 2040 nog maximaal mag uitstoten.

Vervolgens gaan we in kleinere groepen uiteen om vanuit de verschillende stakeholders te bepalen hoe we deze visie kunnen inrichten en hoe we daar komen. Hoe ziet de keten er nu uit en waar liggen de invloedssferen van de verschillende stakeholders? Aan de hand van de invloedssferen bespreken we de te nemen stappen voor de roadmap voor Nederland.

Gegevens

Datum:
20 april 2021
Tijd:
2:00 pm tot 4:30 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://www.dgbc.nl/agenda/werksessie-buildinglife-naar-een-national-whole-life-carbon-roadmap-339

Organisator

DGBC – Dutch Green Building Council
Telefoon:
+31 (0)88 - 55 80 100
E-mail:
info@dgbc.nl
Bekijk de site van Organisator
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante bouwgerelateerde vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!