Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

NLCS gebruikersmiddag

1 oktober 2020 van 1:30 pm tot 3:00 pm

BIM Loket organiseert op 1 oktober de eerste landelijke NLCS gebruikersmiddag. NLCS is dé CAD-standaard van de Nederlandse GWW-sector.

NLCS gebruikersmiddag

Tijdens de gebruikersmiddag praten we u bij over de ontwikkelingen rond de standaard NLCS, de organisatie van het beheer binnen het BIM Loket, en onze visie op de toekomst. Er is uitgebreid gelegenheid voor een dialoog over ervaringen en wensen rond de NLCS, en om te leren van best practices. We hopen dat deze eerste gebruikersmiddag het startpunt mag zijn van een terugkerend evenement.

Deze gebruikersmiddag was oorspronkelijk gepland op 26 maart. Vanwege de corona-dreiging hebben we ervoor gekozen het evenement te verzetten naar 1 oktober. Deze bijeenkomst vindt online plaats.

Waarom een gebruikersmiddag?

NLCS stelt CAD-gebruikers al twaalf jaar in staat om op een gestructureerde manier tekeningen te maken. NLCS is en wordt sinds 2007 ontwikkeld door partijen uit de sector, en heeft zich ontwikkeld tot dé CAD-standaard in de Nederlandse GWW-sector. Als NLCS-gebruiker maakt u deel uit van een grote gemeenschap! Op 1 oktober brengt het BIM Loket die gemeenschap bijeen op de eerste landelijke NLCS gebruikersmiddag. De ontwikkeling van een standaard als NLCS staat namelijk niet stil. En wij horen natuurlijk graag wat uw ervaringen, wensen en ideeën zijn.

Doelgroep

De NLCS Gebruikersmiddag richt zich zowel op de toepasser als op de beslisser: management, ontwerpers en inhoudelijk adviseurs, die in hun werkomgeving NLCS toepassen en/of betrokken zijn bij het beheer van assets op basis van NLCS.

Programma

13.15u – Online inloop

  • Schenk na inloggen nog even een kopje koffie of thee voor uzelf in

13.30u – Introductie

  • Welkom door Leo Nieuwenhuizen, voorzitter NLCS beheercommissie

13:35u – Toelichting op NLCS: beheerorganisatie, wat hebben we gedaan, wat gaan we doen?

  • door Corné Helmons, productmanager NLCS

14.05u Dialoog gebruikerswensen

  • Open space rond uiteenlopende thema’s; stel uw vragen vooraf of tijdens de sessie via de chat

14.55u – Afsluiting

15.00u – Einde

Over NLCS

NLCS is dé CAD-standaard van de Nederlandse GWW-sector. De NLCS bevat afspraken voor het omgaan met metadata, digitaal tekenen, het uiterlijk van de tekening en – vooral – de bestandsopbouw van tekenwerk. Er zijn afspraken voor de benaming van te tekenen objecten, laagindeling, lijnstijlen, het gebruik van arceringen symbolen, etc. NLCS is een zogenoemde open standaard, die wordt beheerd door het BIM Loket.

Gegevens

Datum:
1 oktober 2020
Tijd:
1:30 pm tot 3:00 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-nlcs-gebruikersmiddag-99682372660

Organisator

BIM Loket
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante bouwgerelateerde vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!