Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Optimaliseren van het verbindingsontwerp

20 februari 2021 van 4:00 pm tot 5:00 pm

De SNS Landelijk zal in 2021 aan de hand van een groot aantal online cursussen vrijwel alle aspecten van het staalconstructie-vak bij de hand nemen. Exclusief en gratis voor SNS-leden.

De cursussen zullen verzorgd worden vanuit Studio Staal in Zoetermeer. Maandag van 16:00 uur tot 16:45 wordt de vaste cursus-tijd in 3 blokken over 1 onderwerp.

Kennis over het staalconstructie-vak wordt gedoceerd voor de verschillende afdelingen van tekenkamer tot calculatie tot fabriek tot management.

Webinar drieluik: Optimaliseren van het verbindingsontwerp

De verbinding bepaalt een groot deel van de kosten van de gehele staalconstructie. Vrijwel alle handelingen die in een staalconstructiebedrijf worden utgevoerd zijn te relateren aan de verbindingen. Het maken van de plaatjes, het boren van gaten, het samenstellen en het aflassen.

In veel gevallen mag het staalconstructiebedrijf zelf de verbindingen bepalen en het constructiebedrijf heeft daarmee ook invloed op de kosten van de constructie. Het is in veel gevallen ook de manier waarop het ene constructiebedrijf zich van de andere kan onderscheiden.

Daarnaast is het natuurlijk ook zeer belangrijk, dat de verbindingen de krachten tussen de staven kunnen overbrengen. Instortingen van staalconstructies zijn vrijwel altijd het gevolg van onjuist gedetailleerde verbindingen.

Webinar 3: Ontwikkelen van standaardverbindingen in Tekla

Programma 1 maart 2021 van 16.00 u. – 16.45 u.

15.50 Ontvangst in de lobby van MS Teams  
16.00 Welkomstwoord en introductie Annamarie Hagoort (Bouwen met Staal, branchemanager SNS)
16.05  

In het laatste deel zal Brian Hendriks van Construsoft uitleggen hoe je Tekla Structures kunt instellen, zodat er zoveel mogelijk gestandaardiseerd gewerkt kan worden in een staalconstructiebedrijf.

16.45 Uiterlijk einde

Gegevens

Datum:
20 februari 2021
Tijd:
4:00 pm tot 5:00 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://www.bouwenmetstaal.nl/evenementen/webinar-drieluik-optimaliseren-van-het-verbindingsontwerp/

Organisator

Bouwen met Staal
Telefoon:
+31 (0)88 353 12 12
E-mail:
info@bouwenmetstaal.nl
Bekijk de site van Organisator
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante bouwgerelateerde vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!