Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rendement in de staalbouw (tip)

1 oktober 2020 van 1:00 pm tot 2:00 pm

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on 1 oktober 2020 at 1:00 pm

Bouwen met Staal webinar

Webinar-tweeluik Rendement in de staalbouw

Twee donderdagen achter elkaar op 24 september en 1 oktober organiseert Bouwen met Staal samen met Liemar het webinar tweeluik Rendement in het staalbouwproces.

Over uiteenlopende onderwerpen organiseert Bouwen met Staal webinars. Webinars zijn lezingen, workshops, colleges, enz. die plaatsvinden via het internet. In de vorm die Bouwen met Staal voor deze webinars kiest zijn ze betrekkelijk kort (meestal een half uur, maximaal een uur), laagdrempelig (niet al te specialistisch) en gratis toegankelijk. Naast deze webinars zijn er online cursussen die langer duren (meerdere uren en meerdere dagen), specialistischer zijn en tegen een vergoeding worden aangeboden.

Webinar tweeluik: Rendement in het staalbouwproces

Bouwen met Staal organiseert samen met Liemar Software een interessante serie webinars binnen de staalbouw. In dit tweeluik delen diverse staalbouwbedrijven hun visie over rendement in het staalbouwproces en hun praktijkervaringen met automatisering.

Webinar 1: Aveva Bocad constructiesoftware opnieuw bekeken

AVEVA Bocad verhoogt direct het rendement van projecten doordat de workflow wordt geoptimaliseerd. De focus ligt op het toevoegen van waarde en het elimineren van handelingen die geen waarde toevoegen. Door te werken met een 3D-model, kunnen alle betrokken partijen direct belangrijke informatie aan het model ontlenen. Hierdoor neemt het aantal fouten af, en wordt de efficiëntie en flexibiliteit met deze constructiesoftware verhoogd. In dit Bouwen met Staal webinar worden de techniek, toepassing en voordelen van Bocad besproken door Hardeman Veenendaal.

Programma 24 september 2020 van 13.00 u. – 13.45 u.

12.50 Ontvangst in de lobby van MS Teams
13.00 Welkomstwoord en introductie Frank Maatje (Bouwen met Staal)
13.05  

Hardeman Veenendaal laat zien hoe zij Bocad toepassen in hun bedrijf.

 

Annamarie Hagoort (Bouwen met Staal, branchemanager SNS)
Na de filmpopname van Hardeman zijn er korte vraaggesprekken in Studio Staal met vertegenwoordiger van Hardeman en van Liemar Frank Maatje (Bouwen met Staal)
13.30 Gelegenheid tot het stellen van vragen
14.00 Uiterlijk einde

Webinar 2: Rendement in de staalbouw

De meest belangrijke project beheerfactor naast geld is natuurlijk tijd. “Maak haast als je tijd hebt, dan heb je tijd als je haast hebt”. In onze projecten business draait alles om tijd. Tijd is geld. Dat zijn dus de eerste kosten die als staalbouw kan worden bespaard. Hoe efficiënter we daar mee omgaan hoe meer kosten we kunnen besparen.

Met behulp van de module projectplanning kunnen staalconstructiebedrijven projecten overzichtelijk plannen. In de maakindustrie veranderen er dagelijks zaken die van invloed zijn op de planning. In de staalbouw moeten projecten daarom flexibel kunnen worden gepland.

In dit Bouwen met Staal webinar worden de techniek, toepassing en voordelen van planning en proces besproken door de GB Steelgroup, Emmeloord en nog een staalbouwer.

Programma 1 oktober 2020 van 13.00 u. – 13.45 u.

12.50 Ontvangst in de lobby van MS Teams
13.00 Welkomstwoord en introductie Frank Maatje (Bouwen met Staal)
13.05  

Annamarie Hagoort (branchemanager SNS) interviewt Bob Soetekouw, algemeen directeur GB Steelgroup en neemt een kijkje bij Kampstaal in de projectplanning op kantoor en in de fabriek.

Annamarie Hagoort (Bouwen met Staal, branchemanager SNS)
Tussen de filmpjes van beide bedrijven door zijn er korte vraaggesprekken in Studio Staal met vertegenwoordigers van Kampstaal en Liemar Frank Maatje (Bouwen met Staal)
13.30 Gelegenheid tot het stellen van vragen
14.00 Uiterlijk einde

Gegevens

Datum:
1 oktober 2020
Tijd:
1:00 pm tot 2:00 pm
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
https://www.bouwenmetstaal.nl/evenementen/webinar-tweeluik-meer-rendement-in-de-staalbouw/

Organisator

Bouwen met Staal
Telefoon:
+31 (0)88 353 12 12
E-mail:
info@bouwenmetstaal.nl
Site:
https://www.bouwenmetstaal.nl/
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante bouwgerelateerde vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!