Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Semantische gegevensmodellering

1 juli 2020 van 3:00 pm tot 4:00 pm

NEN webinar bouw

Op 1 juli 2020 organiseert NEN een webinar ‘Semantische gegevensmodellering’. Dit webinar wordt georganiseerd ter ere van de officiële lancering van NTA 8035. In deze Nederlands Technische Afspraak heeft de bouwsector gemeenschappelijk afspraken gemaakt over semantische gegevensmodellering. NEN, BIM Loket, TNO en Semmtech praten u bij over de nieuwe afspraken. Meld u nu aan!

De digitale uitwisseling van gegevens over gebouwde objecten (“assets”) in de levenscyclus van die objecten verloopt niet altijd vlekkeloos. Dat komt vooral omdat betrokken partijen, zoals opdrachtgevers, ontwerp- en adviesbureaus, uitvoerende bedrijven en assetmanagers, verschillende informatiemodellen gebruiken. Niet alleen willen zij, elk vanuit de eigen rol, andere dingen weten over een asset, ook de manier waarop ze hun informatiemodellen opzetten, verschilt. Uitwisseling en hergebruik van data vergt daardoor vaak veel en duur maatwerk.

Om die situatie te verbeteren, heeft een groep opdrachtgevers, opdrachtnemers, software-ontwikkelaars en kennisinstituten als TNO en BIM Loket de handen ineen geslagen. Samen maakten zij afspraken over de manier waarop zij in het vervolg informatiemodellen zullen opbouwen. De resultaten zijn vastgelegd in de NTA 8035 “Semantische modellering van gegevens in de gebouwde omgeving”. Uiteraard hopen de initiatiefnemers dat zoveel mogelijk organisaties en bedrijven in de bouwsector hun voorbeeld zullen volgen. Ruim 30 toonaangevende organisaties hebben de NTA inmiddels omarmd!

Om ook ú in de gelegenheid te stellen aan te haken, organiseren NEN, BIM Loket, TNO en Semmtech op 1 juli 2020 van 15.00 tot 16:30 een kosteloos webinar over NTA 8035.

Naar aanleiding van nieuwe afspraken rond semantische gegevensmodellering, organiseert NEN naast dit webinar ook twee workshops. Hier kunt u ook kosteloos aan deelnemen.

Workshop deel 1: Bouw een object type bibliotheek (OTL) op 9 juli 2020

Workshop deel 2: Wissel informatie uit op 3 september 2020

Gegevens

Datum:
1 juli 2020
Tijd:
3:00 pm tot 4:00 pm
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
https://semantische-gegevensmodellering.nen-evenementen.nl/

Organisator

NEN
Telefoon:
015 2 690 391
E-mail:
klantenservice@nen.nl
Website:
https://www.nen.nl/
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks een email met daarin de meest interessante bouwgerelateerde vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden.

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!