Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Slim Circulair: proeftuin Bruggen

16 juni 2020 van 2:00 pm tot 3:00 pm

Wegbeheerders ontmoeten wegbeheerders

Op dinsdag 16 juni organiseren Platform WOW en BouwCirculair de volgende proeftuinen in de reeks SlimCirculair. Om 14.00 uur vindt de Proeftuin Bruggen plaats, welke zich richt op fiets- en voetgangersbruggen, gebouwd van materialen als beton, staal, hout en kunststof. Deze materialen hebben invloed op beeldkwaliteit, constructie, onderhoud, levensduur, footprint en kosten. Een groot deel van de bruggen moet de komende decennia worden hergebruikt, gerenoveerd of vervangen. De vraag is: hoe ontwerp en realiseer je een brug die zo circulair mogelijk is?

De vraag is: hoe ontwerp en realiseer je een brug die zo circulair mogelijk is?

De Proeftuin Bruggen richt zich op fiets- en voetgangersbruggen, gebouwd van materialen als beton, staal, hout en kunststof. Deze materialen hebben invloed op beeldkwaliteit, constructie, onderhoud, levensduur, footprint en kosten. Een groot deel van de bruggen wordt komende decennia hergebruikt, gerenoveerd of vervangen. De vraag is: hoe ontwerp en realiseer je een brug die zo circulair mogelijk is? Industrieel, Flexibel en Demontabel (IFD) bouwen geeft daar handvatten voor en geeft de volgende voordelen:

 • besparing op de bouw- en onderhoudskosten
 • beperking van de bouwtijd en de verkeershinder
 • flexibiliteit in gebruik
 • verduurzaming door meer circulariteit en verkleining van de footprint.

Een oproep aan opdrachtgevers voor nieuwbouwprojecten

Om de circulaire keuzes te onderzoeken in de proeftuin Fiets- en Wandelbruggen doet BouwCirculair een oproep aan opdrachtgevers om nieuwbouwprojecten aan te melden voor de proeftuin (vijf tot tien projecten). Door de online kennissessies krijg je als opdrachtgever inzicht in de proeftuin, de oplossingen gepitched door marktpartijen en krijg je ruim de gelegenheid live vragen te stellen aan de inleiders en marktpartijen.

Programma

 • Welkom
 • Introductie van de Proeftuin Daaf de Kok – BouwCirculair
 • Emile Hoogterp, Westenberg: Inleiding Circulaire Fiets- en Wandelbruggen
 • Opdrachtgevers
  • Gemeente Arnhem, Jeroen van Gaalen
  • Gemeente Nijmegen, Kees Vos
 • Ontwerpers
  • IPV Delft, Gerhard Nijenhuis
  • studioSK, Edwin Megen
 • Oproep en vragen stellen aan de inleiders en pitchers

Dezelfde dag om 10.00 uur de Proeftuin Duurzame grondstabilisatie

Meer informatie en aanmelden voor de Proeftuin Duurzame grondstabilisatie.

Aanleiding SlimCirculair

In Nederland vinden innovaties plaats die marktrijp zijn en de potentie hebben om op grote schaal toegepast te worden. Toch komen deze vaak niet verder. Veelvoorkomende redenen daarvoor zijn de bestaande (beperkende) regelgeving en het ontbreken van de juiste kennis bij opdrachtgevers. Daarom zijn er proeftuinen opgesteld waarin opdrachtgevers projecten beschikbaar stellen voor marktpartijen om hun producten in te testen. Met als doel een versnelde acceptatie en marktintroductie van de producten in Nederland te bewerkstelligen.

Waarom organiseren we dit samen?

Met het gezamenlijke initiatief SlimCirculair kunnen wegbeheerders- en uitvoerders over grenzen van organisaties heen kijken om uiteindelijk bij te dragen aan de gezamenlijke opgave (CO2-reductie en circulariteit).

Gegevens

Datum:
16 juni 2020
Tijd:
2:00 pm tot 3:00 pm
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
https://platformwow.nl/agenda/online-kennissessie-slim-circulair-proeftuin-bruggen-6051

Organisator

WOW – Wegenbeheerders Ontmoeten Wegenbeheerders platform
Telefoon:
06 11 08 26 25
E-mail:
info@platformwow.nl
Website:
https://www.platformwow.nl/
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks een email met daarin de meest interessante bouwgerelateerde vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden.

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!