Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Slim Circulair: proeftuin Duurzame grondstabilisatie

16 juni 2020 van 10:00 am tot 11:00 am

Wegbeheerders ontmoeten wegbeheerders

Op dinsdag 16 juni organiseren Platform WOW en BouwCirculair de volgende proeftuinen in de reeks SlimCirculair. Om 10.00 uur vindt de Proeftuin Duurzame Grondstabilisatie plaats welke zich richt op verduurzaming van grondbehandeling. Het behandelen van grond gebeurt tot op heden hoofdzakelijk met kalk, cement of een combinatie van beiden. Het doel is om duurzame alternatieven te onderzoeken die passen in de principes van de circulaire economie.

Behandelde grond biedt zowel technisch als economisch vaak voordelen

Grondstabilisatie is een techniek, die reeds op grote schaal wordt toegepast en veel voordelen kent ten opzichte van de gangbare praktijk, namelijk het aanbrengen van zandlichaam. Voor het bouwrijp maken en tegengaan van bodemerosie, met name bij slappe bodems, wordt het succesvol toegepast.  Behandelde grond biedt zowel technisch als economisch vaak voordelen. Denk aan meer draagvermogen en een kortere doorlooptijd van het project met minder transportbewegingen.

Op zoek naar vijf tot tien nieuwbouwprojecten

Voor de proeftuin Duurzame Grondstabilisatie is BouwCirculair op zoek naar vijf tot tien nieuwbouwprojecten van verschillende opdrachtgevers. Deze online kennissessie geeft jou als opdrachtgever inzicht in de proeftuin, de monitoring, de oplossingen gepitched door marktpartijen en krijg je ruim de gelegenheid live vragen te stellen aan de inleiders en marktpartijen.

Programma

 • Welkom
 • Introductie van de Proeftuin Daaf de Kok – BouwCirculair
 • Monitoring van proeftuinen Ton van Beek – SKG-IKOB
 • Vergunningverlener Bernd van den Berg – Omgevingsdienst Midden-Holland
 • Pitches van max 5 min door marktpartijen met oplossingen voor de proeftuin
  • – TerraStab – Anton Bunt
  • Bioclear earth (bacteriën) – Sytze Keuning
  • Lignostar( lignine) – Wolter Rattink
 • Vragen stellen aan de inleiders en pitchers

Dezelfde dag om 14.00 uur de Proeftuin Bruggen

Meer informatie en aanmelden voor de Proeftuin Bruggen.

Aanleiding SlimCirculair

In Nederland vinden innovaties plaats die marktrijp zijn en de potentie hebben om op grote schaal toegepast te worden. Toch komen deze vaak niet verder. Veelvoorkomende redenen daarvoor zijn de bestaande (beperkende) regelgeving en het ontbreken van de juiste kennis bij opdrachtgevers. Daarom zijn er proeftuinen opgesteld waarin opdrachtgevers projecten beschikbaar stellen voor marktpartijen om hun producten in te testen. Met als doel een versnelde acceptatie en marktintroductie van de producten in Nederland te bewerkstelligen.

Waarom organiseren we dit samen?

Met het gezamenlijke initiatief SlimCirculair kunnen wegbeheerders- en uitvoerders over grenzen van organisaties heen kijken om uiteindelijk bij te dragen aan de gezamenlijke opgave (CO2-reductie en circulariteit).

Gegevens

Datum:
16 juni 2020
Tijd:
10:00 am tot 11:00 am
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
https://platformwow.nl/agenda/online-kennissessie-slim-circulair-proeftuin-duurzame-grondstabilisatie-6050

Organisator

WOW – Wegenbeheerders Ontmoeten Wegenbeheerders platform
Telefoon:
06 11 08 26 25
E-mail:
info@platformwow.nl
Website:
https://www.platformwow.nl/
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks een email met daarin de meest interessante bouwgerelateerde vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden.

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!