Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Stikstof

3 maart 2021 van 9:30 am tot 11:00 am

Dit webinar organiseert WoningBouwersNL

Van ‘Niet alles kan’ naar ‘zó kan het wel’!

Waarom nu een webinar over de Stikstofmaatregelen?

Nadat inmiddels bijna 1,5 jaar geleden de Raad van State een einde maakte aan de Programmatische Aanpak Stikstof,  is er veel gebeurd. Er werden allerlei beleidsregels opgesteld en vervolgens weer ingetrokken en diverse onderzoeksrapporten zagen het licht. Ook op het wetgevingsvlak zijn stappen gezet. Op 1 jan 2020 trad de spoedwet Aanpak Stikstof in werking. Hierin worden maatregelen waaronder een drempelwaarde voor de bouw en een stikstofregistratiesysteem mogelijk gemaakt.  Naast deze wetgevingslawine zitten ook de rechters sindsdien niet stil; recent zijn er veel belangrijke uitspraken gedaan over de manier waarop de sector met stikstof om moet gaan.

In de markt leven hierdoor nu veel vragen. Hoe koop en verkoop je bijvoorbeeld de stikstofrechten van een stoppende boer? Wanneer volstaat een voortoets nou wel, en wanneer is dit niet genoeg? Hoe stel je de referentiesituatie op de juiste manier vast? En hoe werkt dat interne- en externe salderen nu precies in de praktijk?

Kortom: hoe kan het wel? Om dit toe te lichten hebben we Stikstof-expert Arjen de Snoo, Legal Director bij DLA Piper gevraagd ons verder te informeren en dat doet hij graag!

Gegevens

Datum:
3 maart 2021
Tijd:
9:30 am tot 11:00 am
Evenement Categorie:
Site:
https://woningbouwersnl.nl/events/webinar-stikstof/
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante bouwgerelateerde vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!