Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tomorrow’s Timber Talk

29 september 2020 van 3:00 pm tot 7:00 pm

VERGROOT JE KENNIS OVER DE LAATSTE TRENDS IN BOUWEN MET HOUT

Architectuur vraagt om een combinatie van creatief, kritisch denken en kennis van materialen en producten. De Tomorrow’s Timber Talks zijn een initiatief om architecten, ontwerpers en ontwikkelaars in de bouw te inspireren en bij te praten over de laatste ontwikkelingen met hout en houtproducten voor de bouw. 

Tijdens de Tomorrow’s Timber Talk praten we je graag bij over duurzaamheid, gezondheid en de diversiteit aan mogelijkheden met hout, en dan met name op het gebied van de laatste ‘Mass-Timber” ontwikkelingen waarmee hout een serieuze vervanger is voor beton en staal, zoals Cross Laminated Timber (CLT), Laminated Veneer Lumber (LVL), Glued Laminated Timber (Glulam). Natuurlijk ontbreken ook materialen voor de verdere afwerking en interieurinrichting als vloeren, dakspanten gevels, trappen, ramen en deuren niet.

Het inzetten van gecertificeerd hout en houtproducten als bouwmateriaal is de eerste stap op weg naar duurzame gebouwen, klein of groot. Door de toepassing van gecertificeerd hout help je ook mee aan het tegengaan van klimaatverandering, aan verhoogde opname van CO2 door de bossen en aan voorkomen van ontbossing. Daarnaast is gecertificeerd hout door de hernieuwbaarheid en goede herbruikbaarheid het ideale circulaire bouwmateriaal.

Gegevens

Datum:
29 september 2020
Tijd:
3:00 pm tot 7:00 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://pefc.nl/talks/

Organisator

PEFC
Telefoon:
+31 (0)30 693 00 40
E-mail:
info@pefc.nl
Site:
https://pefc.nl/
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante bouwgerelateerde vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!