Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Veilige installatie van Elektriciteit Opslag Systemen in combinatie met zonnepanelen

13 oktober 2020 van 3:00 pm tot 4:00 pm

Eerste handreiking voor veilige plaatsing zonnepanelen bij appartementen

Instituut Fysieke Veiligheid, Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en Voor de VVE presenteren nieuwe veiligheidsmaatregelen tijdens live webinar

Appartementseigenaren, woningcorporaties en installateurs weten vanaf nu precies aan welke veiligheidsmaatregelen zij moeten voldoen bij de plaatsing van zonnepanelen en een Elektriciteit Opslag Systeem (EOS) op een appartementsgebouw. De handreiking werd, bij gebrek aan passende wet- en regelgeving, opgesteld door het Instituut Fysieke Veiligheid, Voor de VVE en Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.  Deze zal op 13 oktober as. tijdens een live webinar gepresenteerd worden.  Het document omschrijft alle maatregelen en adviezen op bouwkundig, installatietechnisch en organisatorisch gebied. Hiermee wil men ernstige ongevallen, zoals brand, in de toekomst voorkomen.

Volgens het CBS werd vorig jaar 40% meer stroom door zonnepanelen opgewekt in Nederland. Het grootste deel van deze toename (70%) is toe te schrijven aan grotere installaties op daken van gebouwen en op de grond. Er was echter ook sprake van een aantal grote branden, die vaak het gevolg bleken van constructie- en installatiefouten. De handreiking zorgt ervoor dat alle betrokken partijen, zoals de VvE, installateurs en de brandweer, vanaf het begin weten waar zij op moeten letten en wat zij kunnen doen om veiligheidsrisico’s te minimaliseren.

Gegevens

Datum:
13 oktober 2020
Tijd:
3:00 pm tot 4:00 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://www.veiligappartement.nl/
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante bouwgerelateerde vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!