Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Water in de circulaire economie – Hergebruik van water, oplossing voor droogte?

25 juni 2020 van 4:00 pm tot 5:00 pm

Water ontmoet water

Op donderdag 25 juni organiseren we het derde webinar in de reeks Water in de circulaire economie. Voldoende zoet water voor alle gebruikers en functies: in Nederland wordt het een steeds grotere uitdaging. Hoe kan hergebruik van water bijdragen aan een robuuster zoetwatersysteem? Dit wordt besproken tijdens het open college. 

Een van de opties die steeds vaker naar voren komt is hergebruik van restwaterstromen, waaronder water uit de rioolwaterzuivering

De droge zomers van de afgelopen jaren maken helder voor welke opgave waar we staan: we moeten toe naar een (grond)waterbeheer waarbij verschillende bronnen van water (neerslag, oppervlaktewater, grondwater) efficiënt en verantwoord worden benut en grondwater actief wordt aangevuld, zodat perioden van droogte zijn te overbruggen. Lokaal en regionaal wordt volop gewerkt aan zelfvoorziening en aan het zo efficiënt mogelijk gebruiken van het beschikbare zoetwater. Maar om de zoetwatervoorziening op de langere termijn op peil te houden, zullen we ook buiten de gebaande paden moeten durven treden, zoals onder meer geagendeerd door de Beleidstafel Droogte. Watervragers en aanbieders kunnen zich meer met elkaar verbinden, in plaats van apart te zoeken naar een oplossing voor zoetwaterbeschikbaarheid. Samenwerking is cruciaal. Een van de opties die steeds vaker naar voren komt is hergebruik van restwaterstromen, waaronder water uit de rioolwaterzuivering. Door restwaterstromen vergaand te zuiveren kunnen nieuwe verbindingen van waterstromen tussen sectoren worden gemaakt, kan het beschikbare water beter worden benut en kan zo een bijdrage worden geleverd aan het verminderen van de druk op het grondwater. Maar wat zijn de kansen en de risico’s om hergebruik ook verantwoord toe te passen?

Wanneer mag je dit college niet missen?

  • Als je geïnteresseerd bent in maatregelen die een bijdragen kunnen leveren aan het verkleinen van de disbalans in watervraag en wateraanbod.
  • Als je wilt weten welke kennis nodig is voor verantwoord waterhergebruik, waaronder welke kansen en risico’s afgewogen moeten worden.
  • Als je meer wilt weten over waterzuiveringen zoals de Waterfabriek.

Inschrijven

Inschrijfformulier webinars Water in de circulaire economie

Water in de circulaire economie

Dit webinar vindt plaats in de webinar reeks Water in de circulaire economie, die we samen met Koninklijk Nederlands Waternetwerk, Aqua Minerals, Energie en Grondstoffen Fabriek, KRW en STOWA organiseren. Je kunt je inschrijven voor een los webinar, of de hele serie volgen.

Gegevens

Datum:
25 juni 2020
Tijd:
4:00 pm tot 5:00 pm
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
https://platformwow.nl/agenda/webinar-water-in-de-circulaire-economie-hergebruik-van-water-oplossing-voor-droogte-6003

Organisator

WOW – Water Ontmoet Water platform
Telefoon:
06 11 08 26 25
E-mail:
info@platformwow.nl
Website:
https://www.platformwow.nl/
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks een email met daarin de meest interessante bouwgerelateerde vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden.

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!