Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Welk zorgvastgoed is er over 5 jaar nodig?

25 november 2020 van 12:00 pm tot 5:00 pm

Er zijn zo’n 1000 nieuwe zorglocaties nodig om de huidige tekorten en wachtlijsten voor seniorenhuisvesting aan te pakken, berekende CBRE. Maar welke impact heeft de coronacrisis op de huisvesting en verzorging van ouderen? Ook ActiZ stelt dat er de komende tien jaar ruim 30.000 bedden extra nodig zijn voor langdurige zorg. De benodigde investering bedraagt 4 tot 5 miljard euro. In 2019 werd 1 miljard euro in zorgvastgoed geïnvesteerd. Geld is het probleem dus niet. Wel welke concepten betaalbaar en toekomstbestendig zijn. En waarmee de benodigde aantallen gehaald kunnen worden. En is de toekomstbestendigheid van panden aan het veranderen door corona? Moeten we denken aan andere indeling van panden om groepen binnen instellingen goed te kunnen scheiden van elkaar?

Bijvoorbeeld in kleinschalige tussenvormen tussen thuis wonen en verpleeghuizen, zoals hofjes, hetgeen ActiZ bepleit. Die zijn gewild en vaak heel klantvriendelijk, maar het nadeel is dat er heel veel van moeten komen om de aantallen te halen. Misschien is slimme, efficiënte grootschaligheid toch een betere oplossing voor de betaalbaarheid, ook al wilden we juist van die grootschaligheid af. Hoe zien gemeenten dit? Slechts 10 tot 15% van de gemeenten heeft in hun woonvisie een demografische analyse gemaakt van de toenemende vergrijzing.

En wat willen zorgaanbieders? Wat willen beleggers? Na Nederlandse en Belgische beleggers, hebben recent ook twee grote Franse beursgenoteerde beleggers ons zorgvastgoed ontdekt, Korian  en Orpéa. Zij hebben een combinatie van wonen en zorg in huis. Korian is actief in Frankrijk, Duitsland, België, Italië en Spanje. En Orpéa in ouderenzorg in 12 Europese landen, China en Brazilië. Kunnen we iets leren van hun buitenlandse ervaringen of van andere markten?

Leer op deze middag welke ontwikkelingen zorgorganisaties en beleggers de komende jaren verwachten. Waar de kansen liggen. Krijg praktische tips mee waar je echt wat aan hebt. Deze middag is een ontmoetingsplatform voor zorgaanbieders, -huisvesters, gemeenten en investeerders.

Doelgroep: gemeenten, zorgorganisaties, woningcorporaties, vastgoedbeleggers, financiers, (her)ontwikkelaars/bouwers, vastgoedmanagementbedrijven, onderhoudsbedrijven, installateurs, adviseurs.

Dit congres wordt georganiseerd door Vastgoedjournaal en Binnenlands Bestuur.

Locatie

Van der Valk hotel Breukelen
Stationsweg 91
Breukelen, 3621 LK Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0346 265 888
Bekijk de site van Locatie
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante bouwgerelateerde vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!