Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Woonformules en slimme wijken

9 juni 2020 van 9:00 am tot 1:00 pm

€ 75
Zorgsaamwonen

Seminar Woonformules en slimme wijken

Tijdens het kalenderjaar 2020 is er van elk hoofdthema een seminar gepland. In juni staat het hoofdthema Wonen en Woonomgeving centraal.

Onze seminars zullen worden omgezet naar hybride evenementen. Dit betekent dat we maximaal 30 bezoekers fysiek zullen toelaten tot onze evenementen in een ruimte die daarvoor groot genoeg is, en dat de overige bezoekers een online link krijgen waarop ze het seminar kunnen volgen. U heeft de keus om voor de online optie te gaan, welke voor de helft van de reguliere prijs wordt aangeboden (€37,50). Voor onze evenementen geldt nog altijd 100% zekerheidsgarantie. 

Seminar Woonformules en slimme wijken

In een middag op de hoogte van de nieuwste inzichten over woonformules die ouderen helpen langer zelfstandig te wonen en een woonomgeving die dat ondersteunt? Kom dan naar het seminar Nieuwe woonformules & slimme wijken.
Het advies van de commissie Bos uit januari 2020 windt er geen doekjes om; bouwen, bouwen, bouwen, is het devies. Ouderen zijn niet altijd het beste af als ze blijven wonen in de woning waarin ze al wonen. Er is behoefte aan nieuwe woonformules die beter inspelen op de behoefte van ouderen. En daar kan veel variatie in zitten. In dit seminar komen verschillende nieuwe woonformules aan bod en kijken we ook naar de woonomgeving.

Professor Masi Mohammadi, hoogleraar ‘Smart Architectural Technologies’ aan de TU Eindhoven en lector ‘Architecture in Health’ bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) praat u bij over de haar concept  ‘Huis als Mantelzorger’ en deelt de ervaringen uit de living labs waar dit concept toegepast en ontwikkeld wordt samen met gemeenten, woningcorporaties en zorgorganisaties.

Elle van de Wall, adviseur strategie en beleid wonen, zorg en wijken bij corporatie Talis gaat in op de rol van gemeenschappelijke ruimtes bij sociale interactie tussen bewoners. Bernell Herder, onderzoeker bij  het Lectoraat Architecture in Health, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, maakt een sociaalruimtelijke analyse van een aantal ontmoetingsruimtes van corporatie Talis en zal zijn eerste conclusies met u delen.

Willemijn Souren, senior adviseur strategie & innovatie bij van Woonzorg Nederland, geeft een toelichting op de nieuwe woonformules die Woonzorg Nederland heeft ontwikkeld om de diversiteit van ouderen aan te spreken. Ook het onderzoek vanuit het living lab van TU/e en HAN wordt toegelicht.

Carolien Vermaas, directeur senioren- en zorghuisvesting van HD groep ontwikkelt comfortabele en huiselijke woonzorgcomplexen waarin bewoners intensieve zorg kunnen krijgen of juist nog zelfstandig kunnen wonen in een prettige omgeving, zoals Zorgvilla Hillegersberg voor Martha Flora. Zij vertelt over de nieuwe woonvoorzieningen waar HD groep mee bezig is waar ontmoeten, voeding en privacy in gezonde balans zijn.

Het seminar is gratis voor leden (1 kaart) en partners. Sluit je ook aan bij Zorgsaamwonen >>

Aanmelden voor het seminar Wonen en Woonomgeving >>

Gegevens

Datum:
9 juni 2020
Tijd:
9:00 am tot 1:00 pm
Kosten:
€ 75
Evenement Categorie:
Website:
https://www.zorgsaamwonen.nl/agenda/seminar-woonformules-en-slimme-wijken

Organisator

Zorgsaamwonen
Telefoon:
+31 (0)38-4606384
Website:
https://www.zorgsaamwonen.nl/
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks een email met daarin de meest interessante bouwgerelateerde vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden.

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!