Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zeeuwse Vastgoeddag

9 december 2020 van 12:00 pm tot 6:00 pm

De provincie Zeeland is een, haast onontdekte, interessante regio voor (inter)nationale vastgoedpartijen. Van logistiek tot woningbouw, bedrijfsruimten en nieuwe windparken, er komen mooie ontwikkelingen aan die de provincie nog meer op de kaart zullen zetten. Laat u deze middag door de direct betrokkenen informeren over de ontwikkel- en investeringskansen in Zeeland en ontmoet informeel alle Zeeuwse partijen die ertoe doen.

Internationaal knooppunt
Het is in Zeeland goed zaken doen vanwege het gunstige economische klimaat, de relatief lage kosten voor ondernemers, goede verbindingen met steden in zowel Nederland, België als Duitsland (en via lijndiensten van North Sea Port zelfs wereldwijd) en het goede woon-werkklimaat.

De provincie kenmerkt zich door de grote deltawerken, offshore wind, havens, een sterke chemische en agrifood-industrie en tegelijkertijd toerisme en cultureel erfgoed. Ook is het een uitstekende plek voor overig vastgoed. Er zijn in deze regio voldoende grondposities beschikbaar, onder andere kunnen grote logistieke partijen hier nog neerstrijken. Het grensoverschrijdende havenbedrijf North Sea Port loopt van Vlissingen over Terneuzen tot in Gent en is een belangrijk Europees knooppunt: op het gebied van overslag is het de tiende haven van Europa en qua toegevoegde waarde staat de haven in de Europese top drie.

Haagse investeringen
Zeeland is in beweging. Zo worden er de komende jaren vijf windparken voor de Zeeuwse kust gebouwd en heeft DSV besloten een mega distributiecentrum te bouwen in Tholen en de verwachting is dat dit een aantrekeffect heeft. Ook komt er in 2021 naast de HZ University of Applied Sciences in Middelburg het Joint Research Center, een onderzoekslaboratorium van ruim 4.300 m2. Daarnaast bekommert Den Haag zich concreet over de Zeeuwse economie, zo bewijst het feit dat het Rijk miljoenen heeft geïnvesteerd om de regio te versterken.

Flexibel wonen
De provincie is de laatste jaren ook interessant geworden voor expats, bijvoorbeeld door de komst van het nieuwe hoofdkantoor van DOW in Terneuzen, waar ook het Shared Service Center (ook wel Diamond Center genoemd) onderdeel van is. Onder andere hierdoor is er behoefte aan zo’n 2.000 extra woningen en is er grote projectontwikkeling actief rondom flexibel wonen. Ook zet Zeeland in op circulair bouwen en zijn er al enkele mooie voorbeelden, die deze middag gedeeld zullen worden.

Doelgroep: ontwikkelaars, bouwers, vastgoedbeleggers, vastgoedfinanciers, gemeentes, woningcorporaties, stedenbouwkundigen, architecten, makelaars, adviseurs en eindgebruikers.

Gegevens

Datum:
9 december 2020
Tijd:
12:00 pm tot 6:00 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://vastgoedjournaal.nl/events/event/53/zeeuwse-vastgoeddag

Organisator

Vastgoedjournaal
Telefoon:
023-7434909
E-mail:
events@vastgoedjournaal.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Van der Valk Hotel Middelburg
Paukenweg 3
Middelburg, 4337 WH
+ Google Maps
Telefoon:
0118 442 525
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante bouwgerelateerde vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!