Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bouwen in hout

18 maart 2021 van 7:30 pm tot 9:00 pm

De zin en onzin van het bouwen van constructies in hout

Op dit moment zien we in de praktijk steeds meer vraag naar gebouwen opgebouwd uit een houtenconstructie, vaak is dit ingegeven vanuit een duurzaamheidsgedachte. Logisch, want in principe is hout een duurzaam materiaal dat herbruikbaar is en “CO2” opslag mogelijk maakt. De constructies zijn demontabel zijn en daarmee circulair. Maar hoe duurzaam een gebouw opgebouwd uit hout werkelijk is, is nog steeds een zoektocht. Vaak is dit ook afhankelijk van de functie die in het gebouw mogelijk moet zijn.

De sprekers laten dit aan de hand van voorbeelden, waarbij hout als constructiemateriaal is meegenomen, zien. Soms is er bij bepaalde projecten uiteindelijk toch gekozen is hout niet toe te passen. Juist door dit soort projecten ook te laten zien kan er een levendige discussie ontstaan over de zin en onzin van het toepassen van hout als constructiemateriaal.

Sprekers:

Rob Stark van IMd Raadgevende Ingenieurs (www.imdbv.nl)

Rob Doomen van Pieters Bouwtechniek (www.pietersbouwtechniek.nl)

Gegevens

Datum:
18 maart 2021
Tijd:
7:30 pm tot 9:00 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://www.kivi.nl/afdelingen/regio-gelderland/activiteiten/activiteit/bouwen-in-hout

Organisator

KIVI
Telefoon:
+31 (0)70 3919 900
Bekijk de site van Organisator
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante bouwgerelateerde vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!