Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

COVID-19: Vertrouwen in gebouwen

15 april 2021 van 10:00 am tot 11:00 am

Wie nu ergens naar binnen gaat wordt bij de voordeur nadrukkelijk verzocht om ‘goed gedrag’ te vertonen. Het schreeuwt ons via posters, stickers en A4tjes tegemoet: denk aan uw mondkapje, houd de anderhalve meter, reinig uw handen. De bezoeker moet zich goed gedragen, zoveel is duidelijk. Bijna nooit zie je dat een gebouw iets verklaart over zijn eigen gedrag, terwijl je daar als bezoeker wel meer over zou willen weten: “kom gerust binnen, want ik heb een goede ventilatie, ik heb een inrichting die jou de ruimte biedt, ik word goed schoongemaakt, je hoeft mijn kranen niet aan te raken, ik let erop dat er niet teveel mensen in een ruimte zitten….” Wat kan de gebouwensector over zichzelf verklaren om het vertrouwen in gebouwen te herstellen?

Corona houdt de vastgoedwereld flink bezig. De kans bestaat dat het fenomeen ‘virusveiligheid’ ook na een corona-vaccin een structurele plek afdwingt in de manier waarop we onze gebouwen gebruiken. Het is niet ondenkbaar dat we structureel moeten leren omgaan met varianten van het coronavirus of andere nu nog onbekende ziekteverwekkers. Dit heeft gevolgen voor hoe we onze gebouwen gebruiken. Hoe maken we duidelijk aan de samenleving, aan gebouwgebruikers dat het gebouw dat zij betreden voldoet aan de minimale of optimale standaarden rondom virusveiligheid?

Gegevens

Datum:
15 april 2021
Tijd:
10:00 am tot 11:00 am
Evenement Categorie:
Site:
https://www.dgbc.nl/agenda/webinar-covid-19-vertrouwen-in-gebouwen-322

Organisator

DGBC – Dutch Green Building Council
Telefoon:
+31 (0)88 - 55 80 100
E-mail:
info@dgbc.nl
Bekijk de site van Organisator
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante bouwgerelateerde vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!