Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Data & installaties: verbeter comfort en reduceer CO2

30 september 2021 van 3:30 pm tot 4:30 pm

Hoe digitale tools helpen bij het maken van de juiste investeringsbeslissingen

In grotere gebouwen vinden regelmatig aanpassingen, verbouwingen en uitbreiding plaats. Gebouwinstallaties werken dan niet altijd even efficiënt en energiezuinig meer, wat kan leiden tot klimaatklachten. DWA neemt u op donderdag 30 september mee in een succesvolle aanpak hoe u installaties optimaliseert met behulp van inzicht door digitale toolsLuchthaven Schiphol deelt haar  ervaringen en software leverancier Hysopt laat zien hoe moderne digitale tools helpen bij het maken van de juiste investeringsbeslissingen.    

De verduurzaming van bestaande gebouwen vraagt om vervanging van traditionele ketels en koelmachines door duurzame alternatieven als warmtepompen, wko-installaties of aansluiting op collectieve warmtenetten of koelnetten. Dat heeft gevolgen voor de installaties in het gebouw. Daarnaast verandert de behoefte aan warmte en koude in uw vastgoed door de jaren heen. 

Over het webinar

Datum: donderdag 30 september
Tijd: 15.30 – 16.30 uur
Locatie: online

Roel VandenBulcke van Hysopt legt uit hoe u met gebruik van simulaties inzicht krijgt in de prestaties van uw installaties. De Digital Twin die dit oplevert, zorgt voor de juiste keuzes voor optimalisatie. Het resultaat: voldoende koeling of verwarming op de juiste plek, op efficiënte en energiezuinige wijze en zonder comfortklachten. 

Luchthaven Schiphol paste dit toe voor Terminal 3. Door het maken van de Digital Twin met Hysopt voor de koelinstallatie ontstond inzicht in het functioneren en kwamen een aantal knelpunten aan het licht die (op termijn) comfortklachten kunnen veroorzaken. Jeroen Oosterling en Andrew van Weers van Luchthaven Schiphol lichten toe welke inzichten zij opdeden en hoe zij dit willen inzetten voor optimalisatie.

Aanmelden

Aanmelden voor het webinar kan snel en eenvoudig via het aanmeldformulier. Enkele weken voor het webinar ontvangt u van ons de gegevens om het webinar te volgen. Vergeet het webinar niet in uw agenda te reserveren. Voor vragen kunt u contact opnemen met communicatie@dwa.nl.

In samenwerking met

Wij organiseren dit webinar in samenwerking met Hysopt en Luchthaven Schiphol. Het webinar is interessant voor vastgoedeigenaren, -beheerders en technisch managers van grotere gebouwen als ziekenhuizen, universiteiten, hogescholen, (grotere) kantoren, beurzen en expositiehallen.

Gegevens

Datum:
30 september 2021
Tijd:
3:30 pm tot 4:30 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://www.dwa.nl/actueel/webinar-data-installaties-verbeter-comfort-en-reduceer-co2/

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE EVENTS IN DE INFRA, UTILITEITSBOUW, WONINGBOUW EN WATERBOUW!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden