Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dutch Design Week

17 oktober 2020 van 9:30 am tot 25 oktober 2020 van 5:00 pm

Dutch Design Week – Got design on your mind?

De Dutch Design Week (DDW) vindt elk jaar in oktober plaats. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert dan werk en concepten van ruim 2600 ontwerpers aan meer dan 350.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Verspreid over zo’n 120 locaties door de hele stad, organiseert en faciliteert DDW onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten.

Hoewel tijdens het evenement alle denkbare disciplines en aspecten van design aan bod komen, ligt de nadruk op experiment, vernieuwing en cross-overs. Bijzondere aandacht gaat jaarlijks uit naar werk en ontwikkeling van jong talent.

Het gebruik van biobased materialen vermindert CO2-uitstoot en zorgt ervoor dat we minder afhankelijk worden van materialen afkomstig uit fossiele brandstoffen. De bouwsector heeft nog een flinke slag te maken in het gebruiken van biobased materialen. Dit terwijl cement volgens het International Energy Agency verantwoordelijk is voor ten minste 7% van de door mens veroorzaakte broeikasgasemissies wereldwijd.

Daarom concentreert Dutch Design Week zich op het ontwerp van de toekomst en de toekomst van ontwerp. Zij zien het als opgave om te laten zien hoe ontwerpers wereldwijd vormgeven aan een positieve toekomst en om de positie en betekenis van Nederlandse ontwerpers daarbij te versterken. Tijdens het evenement zijn alle denkbare disciplines en aspecten van design welkom, er ligt nadruk op experiment, vernieuwing en cross-overs.

Speerpunten voor de komende jaren

1. De toekomst vraagt om internationaal denken en handelen
We realiseren ons dat Nederlandse ontwerpers zich per definitie in een internationale omgeving begeven. Het vormgeven aan de toekomst is een internationale opgave. We willen met Dutch Design Week daarom dé internationale hub worden waar de toekomst wordt getoond, verkend en besproken.

2. De toekomst vraagt om verbinding
Willen we de positie en betekenis van Nederlandse ontwerpers versterken, dan doen we dat het best door hen te verbinden met een wereld van opdrachtgevers. Daarom versterken we onze rol als matchmaker. Dutch Design Week biedt ontwerpers én opdrachtgevers een podium en netwerk. De komende jaren maken we steeds meer matches, ook met internationale opdrachtgevers.

3. De toekomst vraagt om verantwoordelijkheid
Als ontwerpers zijn we dan wel optimisten, maar we willen ook verantwoordelijkheid nemen. Juist omdat we in de kracht van de creatieve geesten geloven. Daarom willen we de komende jaren nog actiever de ontwerpers verbinden aan maatschappelijke opgaven.

Dutch Design

DDW ziet Dutch design niet louter als een label voor een bepaalde groep ontwerpers of ontwerpesthetiek, maar als de permanente weerslag van een cultuur en mentaliteit, een cultuur en mentaliteit die kenmerkend is voor Nederland – voor Nederlanders. We herkennen het oplossingsgerichte denken, het functionele, het humanisme, de vrijdenkers, de brutaliteit, de humor, de relativering, het eigenzinnige, het niet denken in hiërarchische barrières, het onconventionele. Maar ook de bereidheid om stakeholders serieus te nemen en te betrekken in de oplossing, in het creatieproces. Dutch design is een mentaliteit en verwijst niet per definitie naar een nationaliteit.

Geschiedenis

De wortels van DDW gaan terug tot 1998. In dat jaar organiseerde het Vormgeversoverleg (VOE) voor het eerst de Dag van het Ontwerp. Doel: ondernemers en ontwerpers met elkaar in contact brengen. Het evenement, dat jaarlijks plaatsvond in Eindhoven en met elke editie meer belangstelling trok, groeide algauw uit zijn jasje. De Dag van het Ontwerp werd vanaf 2002 de Week van het Ontwerp, om in 2005 te worden omgedoopt tot Dutch Design Week..

Gegevens

Begin:
17 oktober 2020 van 9:30 am
Einde:
25 oktober 2020 van 5:00 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://ddw.nl/
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante bouwgerelateerde vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!