Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Duurzame Mobiliteit

7 oktober 2021 van 9:30 am tot 5:00 pm

Duurzame Mobiliteit – Serious Game

Alle gemeenten hebben duurzaamheidsambities. De visie is om binnen een bepaald aantal jaren energieneutraal te zijn. Mede vanwege de afspraken in het klimaatakkoord is het van belang om het niet bij ambities te laten. Immers, volgens het akkoord heeft elke gemeente een CO2 reductie te realiseren, onder andere op het gebied van mobiliteit.

Voor de verduurzaming van het mobiliteitssysteem gelden een aantal randvoorwaarden. Inzicht hebben in de potentie van maatregelen is daar één van. Daarnaast moet de organisatie er écht klaar voor zijn. Verduurzaming is immers geen louter technisch of financieel vraagstuk; maar hangt uiteindelijk ook samen met de organisatie en communicatie.

Echt een start maken en duurzaamheidsambities naar concrete mobiliteitsplannen, projecten en resultaat vertalen vraagt dus om een gedegen aanpak. Welke stappen moeten daar voor worden gezet?

In het najaar van 2020 organiseert Bouwregienetwerk i.s.m. PPS Netwerk en APPM de serious game ‘Slimme en Duurzame Mobiliteit’. In deze interactieve game geven we antwoord op de bovenstaande vraag en krijgen spelers op inspirerende wijze inzicht in de bereikbaarheidsopgave voor hun gemeente. Hierdoor verwerven ze verdiepende kennis over de mobiliteitstransitie en leren ze de inzichten direct toe te passen in de eigen projecten. Het einddoel van de sessie is het leggen van een robuuste basis voor de eigen duurzame mobiliteitsplan.

Vragen die centraal zullen staan zijn ondermeer: 

  • Welke kansrijke maatregelen zijn er op het gebied van slimme en duurzame mobiliteit?
  • Hoe komt u tot een effectief samenhangend pakket aan maatregelen voor uw doelen?
  • Hoe organiseert u de samenwerking tussen diverse partijen rondom duurzame mobiliteit?

Gegevens

Datum:
7 oktober 2021
Tijd:
9:30 am tot 5:00 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://www.bouwregienetwerk.nl/events/duurzame-mobiliteit-serious-game/

Organisator

Bouw Regie Netwerk
Telefoon:
030 – 303 9762
E-mail:
secretariaat@bouwregienetwerk.nl
Bekijk de site van Organisator

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE EVENTS IN DE INFRA, UTILITEITSBOUW, WONINGBOUW EN WATERBOUW!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden