Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Flexwonen congres

14 oktober 2020 van 10:00 am tot 5:00 pm

Landelijk congres Flexwonen

De provincie Overijssel, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, het Expertisecentrum Flexwonen en Platform31 organiseren gezamenlijk het congres Flexwonen. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Waarschijnlijk kent u in uw omgeving wel een ‘spoedzoeker’: iemand die gebaat is bij snel toegankelijke en betaalbare tijdelijke woonruimte. Denk aan jongeren die uit huis willen, (internationale) studenten, vergunninghouders, uitstromers uit GGZ-instellingen, arbeidsmigranten, expats, mantelzorgers, net gescheiden mensen en starters op de woningmarkt.

De huidige woningmarkt voorziet onvoldoende in deze spoedvraag. In steeds meer gemeenten wordt daarom gezocht naar andere woonvormen en een flexibel segment, als aanvulling op het bestaande aanbod huur- en koopwoningen. Flexwoningen kunnen sneller worden toegevoegd en zijn daarmee ook een factor van belang in het bestrijden van de ergste woningnood. Maar hoe doe je dat? Hoe maak je als gemeente (groot of klein), provincie, woningcorporatie of private partij werk van flexwonen? En hoe doe je dat goed? En hoe doe je dat samen?

Deze vragen staan centraal tijdens het congres Flexwonen en worden verder uitgewerkt door:

  • te laten zien welke oplossingen spoedzoekers nu benutten en wat dat voor hen betekent;
  • inzicht te geven in welk aanbod kan worden ingezet en hoe flexwoningen stedenbouwkundig kunnen worden ingepast;
  • praktijkvoorbeelden te delen: wat zijn de ervaringen van andere gemeenten, corporaties en private partijen?
  • te laten zien welke stimuleringsmaatregelen kunnen worden benut;
  • aandachtspunten te bespreken en samen oplossingen te zoeken voor specifieke vraagstukken.

Voor wie?

Het congres Flexwonen is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met (de doelgroepen van) flexwonen: bestuurders en medewerkers van provincies, regio’s, gemeenten, corporaties, aanbieders van flexwoonconcepten (zoals aanbieders en bemiddelaars huisvesting, woningbeheerders, ontwikkelaars), werkgevers en uitzendorganisaties voor arbeidsmigranten, vertegenwoordigers van doelgroepen van flexwonen zoals zorgpartijen, studenten- en vluchtelingenorganisaties etc.

Gegevens

Datum:
14 oktober 2020
Tijd:
10:00 am tot 5:00 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://flexwonen.nl/agenda/save-the-date-landelijk-congres-flexwonen/

Locatie

Theater Buitensoos
Stationsplein 1
Zwolle, 8011 CW Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
038 426 0260
Bekijk de site van Locatie
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante bouwgerelateerde vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!