Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wat gaat de Wkb voor jou betekenen?

1 juli 2020 van 9:00 am tot 5:00 pm

BNA event

Als alles goed gaat treedt over ruim een jaar een nieuw stelsel van vergunningaanvraag en bouwtoezicht in werking. Bijna iedere architect heeft al wel gehoord over de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb), maar hoe deze nu precies gaat werken voor aanvrager, architect, bouwer en gemeenten is nog voor velen onbekend.

In het Webinar van 16 januari 2020 legt Hajé Van Egmond uit hoe de Wet kwaliteitsborging in elkaar zit, voor welke bouwwerken de wet gaat gelden en welke verplichtingen hieruit volgen voor de vergunningaanvraag en bouwmelding. Wat is de relatie tussen kwaliteitsborgers, opdrachtgever, aannemer en architect en hoe kan de architect bijdragen aan het proces van kwaliteitsborging. Hajé zal ook ingaan op de verschillende dossiers die op grond van de Wkb verplicht worden.

Vervolgens vertelt Wico Ankersmit over de rollen in het proces, en hoe de rol van de gemeente door de Wet kwaliteitsborging echt gaat veranderen en wat de gevolgen hiervan voor opdrachtgevers, architecten en adviseurs zijn. Het is namelijk niet meer de beloofde kwaliteit die nu bij de vergunningsverlening centraal staat, maar de gerealiseerde kwaliteit als het bouwwerk gereed is die bij de Wkb centraal komt te staan. Maar ook blijft gelden dat een goede voorbereiding essentieel is om de eindstreep goed te kunnen halen. En daar speelt de architect een cruciale rol!

Wat leer je?

Hoe zit de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen in elkaar?
Wat is de relatie tussen kwaliteitsborgers, opdrachtgever, bouwer en architect?
Hoe gaat de rol van de gemeente veranderen?
Hoe kan de architect bijdragen aan het proces van kwaliteitsborging?
Wat betekent de Wkb voor de architect in de praktijk?

Voor wie?

Architecten, bouwers, gemeenten: iedereen in de sector die met de Wkb te maken krijgt.

Gegevens

Datum:
1 juli 2020
Tijd:
9:00 am tot 5:00 pm
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
https://www.bna.nl/agenda/150

Organisator

BNA, Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus
Telefoon:
+31 20 555 36 66
E-mail:
bna@bna.nl
Website:
https://www.bna.nl/
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks een email met daarin de meest interessante bouwgerelateerde vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden.

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!