Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Hoe helpen we elkaar nieuwbouw te versnellen?

1 augustus 2020 van 2:00 pm tot 3:30 pm

Aedes webinars

Kennissessie Nieuwbouw: hoe helpen we elkaar nieuwbouw te versnellen?

We ervaren allemaal hoe lastig het op het moment is om concrete nieuwbouwplannen op de rit te krijgen. Ieder heeft zijn eigen ervaringen: wat werkt wel en wat niet? We kunnen veel van elkaars ervaringen leren. Daarom organiseert het Team Nieuwbouw van Aedes vijf bijeenkomsten, waarvan vier in de vorm van een webinar, ieder met een eigen thema. Graag nodigen wij u hiervoor uit.

Vijf onderwerpen

De leden van het Team Nieuwbouw hebben de afgelopen maanden met een aantal corporatiebestuurders gesproken over hun ervaringen met nieuwbouwprojecten. Zo kwamen we op de belangrijkste knelpunten. Dat zijn de vijf onderwerpen voor de bijeenkomsten. Vier ervan zijn vooral extern gericht en één intern. Tijdens iedere bijeenkomst nemen we één onderwerp bij de kop. In de notitie Hoe helpen we elkaar nieuwbouw te versnellen? leest u meer over ieder onderwerp.

Wat kunt u verwachten?

  • Het hoofddoel van de bijeenkomsten is om kennis op te doen en van elkaar te leren.
  • Telkens zijn bestuurders van corporaties aanwezig die op het terrein van het onderwerp goede ervaringen hebben opgedaan, waar ook anderen wat aan hebben.
  • We zorgen voor expert-kennis over het onderwerp, maar ook voor informatie ‘hoe het in de praktijk werkt’. We horen ook graag uw ervaringen.
  • We reflecteren op ons eigen handelen: hoe halen wij het meeste uit onze eigen organisaties?
  • Op basis van dit alles gaan we met elkaar in gesprek, waarbij we op zoek gaan naar oplossingen: Hoe zorgen we dat het wel werkt? Hoe versterken we de samenwerking met gemeenten, bouwers en anderen?

Data, onderwerpen en locaties

U kunt zich aanmelden voor de bijeenkomsten door op de hyperlink te klikken:
3 juni van 14.00 tot 15.30 uur: webinar Hoe werken we samen met de bouwsector?
1 juli van 14.00 tot 15.30 uur: webinar Hoe organiseer ik nieuwbouw intern?
6 juli van 10.00 tot 11.30 uur: webinar Welke kansen bieden verplaatsbare woningen?
24 augustus van 10.00 tot 13.00 uur: webinar Hoe komen we aan meer bouwlocaties?
17 september van 13.00 tot 16.00 uur: fysieke bijeenkomst Omgevingsrecht, regels en procedures (kantoor Aedes in Den Haag)

NB: onder voorbehoud wordt de bijeenkomst van 17 september bij Aedes in fysieke vorm georganiseerd. Mocht deze bijeenkomst toch omgezet worden naar een webinar, dan wordt u hier tijdig over geïnformeerd.

Voor wie?

Bestuurders, medewerkers Vastgoed, strategen, projectontwikkelaars en financiële medewerkers van Aedes-leden zijn van harte welkom. We zoeken juist naar de verbinding tussen bestuur en uitvoering.

PE-punten

Per bijeenkomst kunt u 4 PE-punten verdienen.

Gegevens

Datum:
1 augustus 2020
Tijd:
2:00 pm tot 3:30 pm
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
https://www.aedes.nl/agendas/2020/06/03-kennissessies-nieuwbouw.html

Organisator

Aedes vereniging van woningcorporaties
Telefoon:
088 233 3700
E-mail:
info@aedes.nl
Website:
https://www.aedes.nl/
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks een email met daarin de meest interessante bouwgerelateerde vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden.

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!