- Dit evenement is voorbij.
OTL-ontwikkelingen binnen GWW
22 januari 2021 van 1:30 pm tot 4:00 pm
BIM Loket kennisdelingsbijeenkomst OTL-ontwikkelingen binnen GWW
Het BIM Loket organiseert op 22 januari een vierde bijeenkomst in een reeks die is gericht op kennisdeling over lopende OTL-ontwikkelingen binnen de GWW.
In totaal worden acht kennisdelingsbijeenkomsten georganiseerd, waarvan de vierde dus is gepland op vrijdag 22 januari. Deze bijeenkomst zal verlopen via Zoom. Opnamen van de eerdere bijeenkomsten zijn terug te zien op het YouTube-kanaal van het BIM Loket.
Over dit evenement
Het is voor opdrachtgevers en opdrachtnemers in de bouw van belang om data objectgericht te structureren, zodat deze data gemakkelijker kan worden uitgewisseld tijdens de aanleg-, beheer- en onderhoudsprocessen. Hiervoor worden nu naast elkaar door diverse partijen in de GWW ObjectTypeLibraries (OTL’s) ontwikkeld en in de praktijk getoetst op projecten.
Kennisdelingsplatform OTL-ontwikkeling
Het platform richt zich op de organisatie van de kennisdeling van de diverse OTL-ontwikkelingen die reeds in uitvoering zijn. Het biedt aan de gebruikers van standaarden (gemeenten, provincies, rijksoverheden, infrabouwers etc.) de mogelijkheid om:
- Met hun eigen OTL-ontwikkeling geïnformeerd te zijn over de aansluiting op de sectorstandaarden en af te spreken formaten tussen ketenpartners voor uitwisseling van data.
- Via platformbijeenkomsten kennis en projectervaringen te delen bij de beproeving van de OTL’s in diverse organisaties.
Programma (concept)
Aan de sprekers is expliciet gevraagd in te gaan op de vraagstukken waar men bij de ontwikkeling tegenaan loopt. Van de deelnemers vragen we een actieve bijdrage in de gesprekken.
Het online-programma start stipt om 13:30 uur. Vanaf 13:20 uur kunt u bij de sessie inloggen.
13:30 – Opening en toelichting programma
13:40 – Presentatie Gerlof de Haan (VNG-Realisatie):
De Samenhangende Objecten Registratie (SOR); activiteiten om tot meer samenhang te komen.
14:10 – Presentatie Erwin Folmer (Kadaster):
De Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) als linked data,mogelijkheden en beperkingen.
14.40 – Pauze
15.00 – Presentatie Niels Hoffmann (provincie NH):
Modellering van de NEN3610 voor geo-informatie in linked data en de relatie met IMBOR
15:30 – Gesprek/discussie over gesignaleerde vraagstukken
15:50 – Afronding, terugblik & vooruitblik
16:00 – Sluiting