Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Update: Reach-autorisatie van CrO3 & veilig werken met SVHC/CMR stoffen

4 juni 2020 van 2:00 pm tot 4:00 pm

Donderdag 4 juni 2020 – 14.00 – 16.00 uur

U herinnert zich nog wel de schrik die ons ingeboezemd werd via de REACH-regelgeving dat het gebruik van CrO3 verboden zou zijn vanaf 21 september 2017. Nu, bijna 3 jaar later, is er nog steeds onduidelijkheid omwille van het uitblijven van een finale beslissing van de Europese Commissie. Bovendien heeft de wetgever, samen met de branche hard gewerkt aan het beschrijven van de risico’s en de maatregelen hoe veilig te werken met SVHC/CMR stoffen.

Duidelijkheid rond autorisatie van chroomtrioxide
Elke Van Asbroeck, Managing Director, APEIRON en Veerle Fincken, Manager, VOM
U herinnert zich nog wel de schrik die ons ingeboezemd werd via de REACH-regelgeving dat het gebruik van CrO3 verboden zou zijn vanaf 21 september 2017. Nu, bijna 3 jaar later, is er nog steeds onduidelijkheid omwille van het uitblijven van een finale beslissing van de Europese Commissie omtrent het CTAB-sub dossier. Maar wat is nu de weerslag van deze grote onduidelijkheid op de dagelijkse business van de downstream users? Wij scheppen duidelijkheid inzake de restricties en autorisaties rond deze geclassificeerde zeer zorgwekkende stof.

Veilig werken met SVHC/CMR stoffen
Egbert Stremmelaar, Managing Director, Vereniging ION
Veilig werken (voor mens en milieu) met SVHC/CMR stoffen in de oppervlakte technologie branche is mogelijk als er aan een aantal veiligheidsmaatregelen wordt gedaan. Vereniging ION heeft de maatregelen in kaart gebracht en op dit moment worden ze met metingen gevalideerd. Alles wordt gerubriceerd en gedocumenteerd in een e-book. In deze presentatie zullen we de stand van zaken weergegeven.

Gegevens

Datum:
4 juni 2020
Tijd:
2:00 pm tot 4:00 pm
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
https://connect.mikrocentrum.nl/acton/media/37641/mikrocentrum-webinars-4

Organisator

Mikrocentrum
Telefoon:
+31 (0)40 - 296 99 22
E-mail:
events@mikrocentrum.nl
Website:
https://mikrocentrum.nl/
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks een email met daarin de meest interessante bouwgerelateerde vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden.

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!