Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Smart Buildings

18 maart 2021 van 10:00 am tot 11:00 am

Wilt u meer weten over de juridische kansen en uitdagingen van Smart Building(s)? Volg dan het nieuwste webinar Smart Buildings georganiseerd door Poelmann van den Broek Advocaten in samenwerking met Vastgoedjournaal.

Wat kunt u verwachten?

In dit webinar over smart building(s) nemen de advocaten van Poelmann van den Broek u in een uur mee in de juridische aspecten van digitaal bouwen, een slim gebouw en “as-a-service” constructies.

Dankzij softwaresystemen zoals BIM kunnen veel verschillende partijen (aannemers, architecten, constructeurs etc.) geïntegreerd en efficiënt samenwerken. Maar wat betekent de samenwerking in BIM voor de aansprakelijkheid en waarschuwingsverplichting van de betrokken partijen? En bij wie rusten welke rechten?

Ook na oplevering van een slim gebouw blijven verschillende partijen betrokken. Dit heeft gevolgen voor de contracten die moeten worden gesloten. Bovendien zijn in een slim gebouw allerlei sensoren en software verwerkt, waarmee data wordt verzameld over het gebruik (zoals intensiteit van gebruik van ruimten of installaties), op basis waarvan onderhouds- en schoonmaakfrequentie kan worden bepaald. Hoe zorgt u ervoor dat de data toegankelijk is en op de juiste manier wordt gebruikt, in lijn met de privacyregelgeving?

En wat zijn relevante vragen als het gaat om “as-a-service” constructies? Onderdelen van een smart building, zoals verlichting, gevels, keukens en zonnepanelen, worden steeds vaker via “as-a-service” aangeboden. Deze constructies bieden juridische uitdagingen. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat het te leasen onderdeel niet onverhoopt eigendom wordt van de afnemer door natrekking? We zullen hierbij stilstaan aan de hand van praktische voorbeelden.

Experts in smart buildings

Met kennis en ervaring in zowel bouw, ICT en privacy zorgen wij ervoor dat smart buildings voor betrokken partijen smart business is. In dit webinar, dat wordt verzorgd door Valerie Lipman (Advocaat/Salary Partner Ondernemen, ICT, IE en privacy), Stefan Kloots (Advocaat/Partner Bouw), en Noreen Sturris (Advocaat Bouw) van Poelmann van den Broek, komt u te weten waar u in de praktijk op moet letten.

Gegevens

Datum:
18 maart 2021
Tijd:
10:00 am tot 11:00 am
Evenement Categorie:
Site:
https://vastgoedjournaal.nl/events/event/139/webinar-smart-buildings

Organisator

Vastgoedjournaal
Telefoon:
023-7434909
E-mail:
events@vastgoedjournaal.nl
Bekijk de site van Organisator
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante bouwgerelateerde vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!