Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bouwen met een Positieve Footprint

2 februari 2023 van 4:00 pm tot 5:00 pm

Vincent van der Meulen, partner en architect bij Kraaijvanger Architects, schreef het boek Bouwen met een Positieve Footprint. Gebaseerd op zijn ervaringen, gedreven door zijn wens om de duurzaamheid van de bouwindustrie radicaal te versnellen deelt hij in deze online sessie een methode die volgens hem voor iedereen bruikbaar is.

Wat kun je verwachten in deze sessie?

Vincent vertelt over zijn boek en de methode die hij ontwikkeld heeft. Gevolgd door discussie en kennisuitwisseling tussen de deelnemers over deze en andere werkzame methodes vanuit het werkveld.

Vincent van der Meulen maakt in zijn boek Bouwen met een Positieve Footprint volgens hem in één klap duidelijk wat er moet gebeuren om gebouwen bij te laten dragen aan een betere wereld, en wat jouw rol daarin is. Is de wereld beter af met jouw gebouw? ‘Nee’ is het antwoord in 99,9% van de gevallen volgens Vincent. Bijna elk gebouw vervuilt de lucht, water, bodem en schaadt de biodiversiteit. Wat als we dat omkeren en ons concentreren op positief bijdragen? Als gebouwen lucht, water en bodem zuiveren, biodiversiteit creëren en meer energie opwekken dan we gebruiken? Dan genezen we de wereld met onze gebouwen.

Gegevens

Datum:
2 februari 2023
Tijd:
4:00 pm tot 5:00 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://bna.nl/agenda/bouwen-met-een-positieve-footprint/online-02-02-2023

Organisator

BNA, Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus
Telefoon
+31 20 555 36 66
E-mail
bna@bna.nl
Bekijk de site van Organisator

Aankomende evenementen

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE EVENTS IN DE INFRA, UTILITEITSBOUW, WONINGBOUW EN WATERBOUW!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden