Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Community of Practice: aan de slag met CSRD

22 maart 2022 van 9:00 am tot 5:00 pm

In april 2021 nam de Europese Unie de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) aan. In deze nieuwe richtlijn staat dat bedrijven met 250 of meer medewerkers vanaf 2024 verplicht zijn te rapporteren over de impact van hun activiteiten op mens en milieu. Dat betekent dat je je als grootbedrijf al in 2022 moet voorbereiden om vanaf 1 januari 2023 te kunnen starten met meten. Dit kost tijd en is een enorme uitdaging. MVO Nederland organiseert de Community of Practice: aan de slag met CSRD om die uitdaging voor jou eenvoudiger te maken. We maken je hierin in hapklare stukken klaar voor de richtlijn.

WAT HOUDT DE COMMUNITY OF PRACTICE: AAN DE SLAG MET CSRD IN?

Als je deelneemt aan deze Community of Practice teken je in voor een reeks van vier maandelijkse bijeenkomsten. In deze bijeenkomsten krijg je stap voor stap uitleg van experts van Grant Thornton, EY en Nauta Dutilh over wat de richtlijn inhoudt. Ook ga je de interactie aan met andere bedrijven met een vergelijkbare uitdaging. Zo leer je van elkaar en kom je samen verder. Tussen de bijeenkomsten ga je aan de slag in jouw organisatie met concrete opdrachten. Je leert zo wat je zelf al kunt doen om de CSRD in jouw organisatie door te voeren, wie je nodig hebt en hoe je zo duurzaamheid integraal onderdeel kunt maken van je bedrijfsstrategie.

3 REDENEN OM MEE TE DOEN

  1. Kom te weten wat de CSRD inhoudt, wat er van jou en je organisatie verwacht wordt en hoe je dat kunt waarmaken
  2. Leer van experts op verschillende gebieden over hoe je de transparantie over je impact op het milieu kunt verbeteren, zodat je het kunt rapporteren.
  3. Ga samen met andere bedrijven stap voor stap aan het werk zodat je daarna de eerste grote stappen al hebt gezet op weg naar 2024.

Gegevens

Datum:
22 maart 2022
Tijd:
9:00 am tot 5:00 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://www.mvonederland.nl/event/community-of-practice-aan-de-slag-met-csrd/

Organisator

MVO Nederland
Telefoon
+31 (0)30 2305600
E-mail
contact@mvonederland.nl
Bekijk de site van Organisator

Aankomende evenementen

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE EVENTS IN DE INFRA, UTILITEITSBOUW, WONINGBOUW EN WATERBOUW!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden