Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Congres Flexwonen in provincie Utrecht. Hoe doen we dat?

8 februari 2024 van 9:00 am tot 3:30 pm

De provincie Utrecht kent een grote en urgente bouwopgave. Het lukt te veel mensen niet om een goede en betaalbare woning te vinden. Denk aan jongeren die uit huis willen, studenten, vergunninghouders, uitstromers uit GGZ-instellingen, arbeidsmigranten, net gescheiden mensen en starters op de woningmarkt. Dit zorgt voor lange wachtlijsten,  extra hoge druk op de huisvesting en frustraties bij woningzoekenden. Deze situatie vraagt om actie.

Inmiddels heeft in de Provincie Utrecht een aantal gemeenten in nauwe samenwerking met woningcorporaties en leveranciers, flexwoningen gerealiseerd of is ermee bezig. Andere gemeenten zitten nog in de planvormingsfase of lopen juist tegen specifieke problemen aan. Denk hierbij aan het verkrijgen van draagvlak, een negatieve business case of onvoldoende capaciteit. Voor veel problemen zijn inmiddels middelen, handvatten en goede voorbeelden beschikbaar. Daarom hebben de provincie Utrecht, het ministerie van BZK / Taskforce Versnelling Tijdelijke Huisvesting, het Expertisecentrum Flexwonen en Platform31 samen de handen ineen geslagen. Doel van dit congres is om deelnemers inzicht te geven in de verschillende manieren om flexwonen te realiseren en de ondersteuning die daarvoor beschikbaar is.

Wat kunt u verwachten?

Een afwisselend programma met vragen als:

  • Wat zijn goede voorbeelden van flexwoningprojecten?
  • Welke stimuleringsmaatregelen kunnen worden benut?
  • Wat zijn mogelijkheden om tot meer draagvlak te komen?
  • Hoe kunnen flexwoningen stedenbouwkundig goed worden ingepast?
  • Aan welke knoppen kan worden gedraaid voor een sluitende businesscase?
  • Hoe kan het risico op een vertraagde aansluiting op nutsvoorzieningen worden gereduceerd?

We hebben ons best gedaan om een evenwichtig programma te maken dat aan verschillende verwachtingen voldoet, zodat u kunt kiezen welk deel van de dag het beste bij uw werkgebied / functie en agenda past. Uiteraard bent u welkom om de hele dag aanwezig te zijn.

Gegevens

Datum:
8 februari 2024
Tijd:
9:00 am tot 3:30 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://flexwonen.nl/agenda/save-the-date-congres-flexwonen-in-provincie-utrecht-hoe-doen-we-dat/

Locatie

Provinciehuis Utrecht
Archimedeslaan 6
Utrecht,
+ Google Maps

Aankomende evenementen

AMB

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE EVENTS IN DE INFRA, UTILITEITSBOUW, WONINGBOUW EN WATERBOUW!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden