Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Groene Kamer

23 januari 2023 van 4:00 pm tot 6:00 pm

Op 23 januari organiseert DGBC een Groene Kamer in New Babylon in Den Haag. Onderwerp van gesprek tijdens de dialoogsessie tussen markt en politiek is de milieu-impact van de productie- en bouwfase van projecten. Diverse marktpartijen presenteren hun visie en oplossingen en gaan met leden van de Tweede Kamer in gesprek over de dilemma’s en voor verbetering vatbare randvoorwaarden waar ze nog tegenaan lopen in de praktijk.

Onderwerp

We staan voor grote uitdagingen. Als bouwsector, als Nederland en als wereld. Enerzijds willen we in de groeiende behoefte aan betaalbare woonruimte en maatschappelijke functies blijven voorzien. Anderzijds willen we een gezonde, veilige wereld achterlaten voor onszelf en de generaties na ons.

Met de huidige manier van bouwen conflicteren die twee wensen. Een toekomstbestendige bouwsector moet bouwen, transformeren en renoveren binnen de ecologische grenzen van de planeet en dit moet ook nog eens snel. Dat betekent een fors lagere CO2-uitstoot, minder materiaalverbruik en minder milieuvervuiling in de komende 10 jaar. Dat vraagt niet alleen inspanning van koplopers, maar van de hele sector. Van beleidsmakers en opdrachtgevers tot architecten, bouw- en installatiebedrijven en toeleveranciers.

Tijdens de bijeenkomst willen we verschillende visies en oplossingen presenteren, maar gaan we ook met de Kamerleden in gesprek over dilemma’s en voor verbetering vatbare randvoorwaarden waar de markt nog tegenaan loopt in de praktijk.

Over de Groene Kamer

DGBC organiseert jaarlijks verschillende ‘Groene Kamers’. Met de Groene Kamers zorgt DGBC voor een informatieve connectie tussen de Haagse politieke wereld en de partners van DGBC. We willen met de uitwisseling van kennis over wat er in duurzaamheidsland ‘on the ground’ speelt en standpunten een bijdrage leveren aan betere randvoorwaarden met oog op versnelling van noodzakelijke transities in de bouw- en vastgoedwereld.

De bijeenkomst is op uitnodiging.

Gegevens

Datum:
23 januari 2023
Tijd:
4:00 pm tot 6:00 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://www.dgbc.nl/agenda/de-groene-kamer-589

Organisator

DGBC – Dutch Green Building Council
Telefoon
+31 (0)88 - 55 80 100
E-mail
info@dgbc.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

New Babylon Meeting Center
Anna van Buerenplein 29
Den Haag, ZH 2595 DA Netherlands
+ Google Maps

Aankomende evenementen

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE EVENTS IN DE INFRA, UTILITEITSBOUW, WONINGBOUW EN WATERBOUW!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden