Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

IVBN congres De Ideale Stad

7 maart 2022 van 9:30 am tot 5:00 pm

Het programma van De Ideale Stad is opgebouwd uit de vier speerpunten: Betaalbaarheid, Duurzaamheid, Inclusiviteit en Effectiviteit. Deze speerpunten omschrij- ven waar De Ideale Stad anno 2021 naar moet streven.

1. Betaalbaarheid We hebben meer woningen nodig, maar de roep om regulering wordt ook steeds luider. Hoe kunnen we dit met elkaar verenigen, zodat ge- meenten, woningcorporaties én lange termijn beleggers hun gezamenlijke doelstellingen kunnen halen? Vanuit IVBN geven we onze visie op welke vormen van regu- lering in onze ogen wel werken en hoe we excessen tegen kunnen gaan, waarbij marktconformiteit in de vrije sector voor zowel de nieuwbouw als voor duur- zaamheidsinvesteringen in de bestaande bouw mogelijk blijven. We vragen prominente samenwerkingspartners van IVBN-leden om een reactie.

2. Duurzaamheid Als gevolg van de klimaatveran- dering krijgen we in toenemende mate te maken met langdurige droogte, kortstondige maar hevige regenval en opwarming van onze steden. Een gezamenlijk pro- bleem, waar we ook samen een oplossing voor moeten vinden. Aan welke oplossingen wordt op dit moment gewerkt en wat kunnen we van elkaar leren? Vanuit verschillende denkrichtingen gaan we hierover met elkaar in gesprek.

3. Inclusiviteit De groep ouderen in Nederland wordt steeds groter. Hoe kunnen gemeenten hier samen met woningcorporaties en beleggers zorgen voor meer en passende ouderenhuisvesting? Wat zijn de succesverha- len en waar lopen we nog tegenaan? Aan de hand van een paneldiscussie zoeken we naar antwoorden en formuleren we welke ‘next steps’ er nodig zijn.

4. Effectiviteit In Nederland hebben we een overschot aan winkelmeters. Dat gaat ten koste van de aantrek- kelijkheid en toekomstbestendigheid van onze steden. Tegelijkertijd is de vraag naar woonruimte enorm.

Het antwoord ligt in het terugbrengen van onnodige plancapaciteit en het transformeren van winkels naar bijvoorbeeld woningen. Echter, dé succesformule bestaat niet.

Gegevens

Datum:
7 maart 2022
Tijd:
9:30 am tot 5:00 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://www.ivbn.nl/event-detail/de-ideale-stad

Organisator

IVBN
Telefoon
070 - 3000371
E-mail
info@ivbn.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Jaarbeurs – Utrecht
Jaarbeurs, Jaarbeursplein, 3521 AL, Utrecht
Utrecht, nl
+ Google Maps

Aankomende evenementen

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE EVENTS IN DE INFRA, UTILITEITSBOUW, WONINGBOUW EN WATERBOUW!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden