Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kennissessie circulair bouwen

13 oktober 2022 van 3:00 pm tot 6:00 pm

Hoe komt u van een hoge ambitie op duurzaamheid naar een concreet circulair bouwproject?

Waar beginnen we? Welke stappen gaan we zetten? En welke voorbeelden zijn er? Sluit aan bij de kennissessie en wordt meegenomen in de wereld van circulair bouwen.

De wettelijke doelstellingen rondom duurzaamheid en met name energieneutraliteit zijn ondertussen zeer bekend en worden al consequent in de praktijk gebracht. Ook circulair bouwen wordt steeds belangrijker met de doelstelling in het vooruitzicht dat de Nederlandse economie in 2050 volledig circulair zal zijn. Dat heeft uiteraard consequenties voor uw huisvestingsprojecten. Maar hoe vertaalt u deze doelstellingen u in de praktijk? Anders gezegd: Hoe komt u van een hoge ambitie op duurzaamheid naar een concreet circulair bouwproject?

De kennissessie is bedoeld voor directies, bestuurders, wethouders, projectmanagers vastgoed/huisvesting, facilitair managers, projectleiders, adviseurs duurzaamheid van gemeenten, overheid, onderwijsinstellingen, zorginstellingen, kantoorhoudende organisaties.

Circulariteit

Tijdens deze kennis- en inspiratiesessie gaan we in gesprek over het concept circulariteit en lichten we drie verschillende circulaire voorbeeldprojecten toe, namelijk:

  • Circulariteit bij een sociaal werkbedrijf; nieuwbouw Weener XL te ’s-Hertogenbosch.
  • Circulariteit in de woningbouw; de nieuwbouw van Hoge Woerd te Utrecht.
  • Circulariteit bij Aeres Hogeschool te Almere.

Wij sluiten de middag af met een kleine borrel op locatie. En uiteraard is er alle ruimte om uw vragen te beantwoorden en met elkaar te discussiëren over de mogelijkheden om circulair bouwen op een hoger niveau te tillen en een praktische vertaling te maken van visie en ambitie na realisatie.

Locatie

Aeres Hogeschool – Floriade-terrein Almere
Arboretum West 98
Almere, 1325 WB Nederland
+ Google Maps

Aankomende evenementen

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE EVENTS IN DE INFRA, UTILITEITSBOUW, WONINGBOUW EN WATERBOUW!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden