Bouwen met Staal organiseerde samen met Hilti Nederland en IDEA in november een seminar over het ontwerpen en berekenen van kolomvoetplaten. Omdat deze eerste editie al snel was volgeboekt, is besloten om in februari 2025 een tweede editie te organiseren. De aanleiding… De wijze waarop kolomvoetplaatverbindingen worden ontworpen en berekend moeten worden, is nog steeds voor veel constructeurs een onduidelijk gebied op het snijvlak tussen staal en beton.
Na het welkomstwoord geeft Arco de Gelder een inleiding over de verschillende ontwerpmethoden die er vanuit de Eurocodes beschikbaar zijn en hoe deze kunnen worden toegepast. Arco heeft recent hierover samen met Marcel van Odenhoven een aantal artikelen in het vakblad Bouwen met Staal gepubliceerd. Daarna zullen Hilti en IDEA hun aanpak voor zowel geboorde als voor ingestorte ankers tonen. Doel van het seminar is om meer inzicht te geven in het gedrag van de verschillende verankeringsmethoden.
IDEA StatiCa zal de laatste ontwikkelingen tonen, zoals de controle volgens NEN-EN 1993-1-8 en het ontwerp van een complexe voetplaatverbinding inclusief funderingsblok met 3D eindige-elementenmethode (EEM). Hilti verzorgt een lezing een geeft in hun laboratorium verschillende demonstraties over het toepassen van geboorde ankers.In het programma is veel ruimte om met elkaar te discussiëren over dit interessante onderwerp. Aan het eind geeft hoogleraar staalconstructies aan de TU Delft Milan Veljkovic een samenvatting van de middag en schetst hij een beeld van ontwikkelingen op het gebied van de normontwikkeling in staal. Hilti en IDEA nodigen u uit om na afloop van het seminar nog een hapje te blijven eten. Deelname aan het seminar is gratis en levert 1 punt op voor het Constructeursregister.
Een middag die u als constructeur niet mag en kan missen!
Voor constructief ontwerpers, constructeurs, staalbouwers, bouwplantoetsers, bouwers en docenten.
MBO, HBO en WO.
Register-ontwerpers en register-constructeurs ontvangen 1 punt voor permanente educatie of kenniseenheden (KE/PE-punten) voor toetsing voor toetreding tot het Constructeursregister.