Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nationaal Deltacongres

9 november 2023 van 9:00 am tot 6:00 pm

De deltacommissaris initieert elk jaar het nationaal Deltacongres voor iedereen die professioneel betrokken is bij (de uitvoering van) het nationaal Deltaprogramma. Het veertiende Nationaal Deltacongres vindt plaats op donderdag 9 november 2023. Zo’n 1.500 deelnemers kunnen het congres bijwonen in Martiniplaza in Groningen.

Het veertiende Nationaal Deltacongres vindt plaats op donderdag 9 november 2023. Het Deltacongres is het jaarlijkse evenement voor iedereen die in Nederland betrokken is bij het nationaal Deltaprogramma en de maatregelen die we nemen om de gevolgen van klimaatverandering op te vangen. Tijdens het congres staan we onder meer stil bij de nieuwste inzichten over de zeespiegelstijging, de uitdagingen om extreem droog en nat weer op te vangen en bij de opgave om ook op de lange termijn voldoende zoetwater hebben voor ons drinkwater, de natuur, landbouw en de bedrijven.

De deltacommissaris verwelkomen medewerkers van overheden, maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen en bedrijven. Ook andere geïnteresseerden, zoals jonge aanstaande waterprofessionals zijn van harte welkom.

Martiniplaza in Groningen

Het Deltacongres is dit jaar in Martiniplaza, gelegen aan het Stadspark in Groningen. Een bekende evenementenlocatie in het Noorden van het land met een sfeervol theater.

In de provincies Groningen, Drenthe en Friesland zijn veel projecten en initiatieven waarbij provincies, waterschappen en gemeenten zich samen met het Rijk en andere partijen inzetten voor klimaatadaptatie, zodat mensen hier ook op termijn veilig en prettig kunnen leven en werken. Eén van de projecten is de Brede Groene Dijk in Noordoost-Groningen. Dit innovatieve project ontving vorig jaar van deltacommissaris Peter Glas het Zonnetje.

Welkom in Groningen

In Martiniplaza kunnen we 1.500 deelnemers verwelkomen. Het plenaire deel en twee parallelsessies zijn – voor degenen die niet kunnen komen – via een stream te volgen. De officiële uitnodiging met meer informatie over het programma en de mogelijkheid om te registreren volgt na de zomer.

Gegevens

Datum:
9 november 2023
Tijd:
9:00 am tot 6:00 pm
Site:
https://www.dgbc.nl/agenda/veertiende-nationaal-deltacongres-2023-656

Organisator

DGBC – Dutch Green Building Council
Telefoon
+31 (0)88 - 55 80 100
E-mail
info@dgbc.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

MartiniPlaza
Leonard Springerlaan 2
Groningen, nl
+ Google Maps

Aankomende evenementen

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE EVENTS IN DE INFRA, UTILITEITSBOUW, WONINGBOUW EN WATERBOUW!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden